BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Omuz at çantayı böyle kap

Kadıköy'deki bir alışveriş merkezinde yaşanan çanta hırsızlığı, görenlere "Bu kadar da olmaz" dedirtiyor.

Abone ol

İçinde yaklaşık 30 bin lira değerinde ziynet eşyası ve bir miktar para bulunan bir müşterinin çantası 'tereyağından kıl çeker gibi' çalınıyor. 'Omuz atma' yöntemiyle müşterinin dikkatini dağıtan zanlılar, çaldıkları çantayla birlikte saniyeler içinde 'sırra kadem' basıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy'deki bir alışveriş merkezinde profesyonel hırsızların çantayı çalma anları, iş yerindeki kameralar tarafından görüntülendi. Kameralar tarafından saniye saniye görüntülenen hırsızlık olayı şöyle gelişiyor: Gözlükçü dükkanı işleten Nurcan Sapmaz, bir yakınına kına gecesinde takmak üzere aldığı 25 bin liralık altın, pırlanta ve bir miktar para ile alışveriş merkezine gidiyor. İçinde 5 bin TL, 25 bin lira değerinde ziynet eşyası, 2 adet cep telefonu, kredi kartları ve kıymetli evrakları bulunan çantasını omuzundan çıkaran Sapmaz, alışveriş arabasının üzerine koyuyor.

BALLI ÇANTA DİKKAT ÇEKTİ
Alışveriş arabasındaki kol çantası içeride hırsızlık amacıyla dolaşan ve ortak hareket eden 2 kadın hırsızın dikkatinden kaçmıyor. Hemen Nurcan Sapmaz'ı takibe alan zanlılar, uygun zamanı yakalamak için ince taktiklere başvuruyor. Herşeyden habersiz olan Nurcan Sapmaz, ödeme yapmak için kasaya yanaştığında hırsızların ince taktikleri de devreye giriyor. Kasaya müşteri gibi yanaşan zanlılardan biri Sapmaz'ın arkasına, diğeri de önüne geçerek uygun zaman bekliyor. Nurcan Sapmaz, kasiyere ödeme yaparken arkasındaki zanlı Sapmaz'a omuzuyla vuruyor. Çarpmanın etkisiyle sarsılan Nurcan Sapmaz, ne olduğunu anlamak için arkasına döndüğünde, öndeki hırsız alışveriş arabası üzerindeki çantayı saniyeler içinde alıyor.

Bir süre sonra önüne dönen Nurcan Sapmaz, çantasının olmadığını fark edince hemen görevlilerden yardım istiyor. Güvenlik kameralarını izleyen Sapmaz, çantasının 2 kadın tarafından çalındığını anlayarak polise haber veriyor. Sapmaz'ın şikayeti üzerine güvenlik kamera görüntülerini izleyen C Bölgesi güven timleri, kimliğini belirledikleri hırsızlardan birini yakalayarak gözaltına aldı. Çok sayıda hırsızlık kaydı bulunan kadının özellikle alışveriş merkezlerini seçtiği belirtildi. Göztepe Polis Merkezi'ne götürülen zanlı Gülümser T. (21), ifadesinin alınmasından sonra Kadıköy Adliyesi'ne çıkartıldı. Gülümser T. adliyeye çıkartılırken gazetecilerin sorularını cevaplamak istemedi. Adliyedeki işlemleri tamamlanan Gülümser T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu arada, hırsızlardan birinin kısa sürede yakalanmasına sevindiğini belirten Nurcan Sapmaz, ancak çalınan ziynet eşyası ile parasının da bulunmasını istedi.