BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de iki Fransız gazeteci kayboldu

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Europe 1 Radyosu'nda görevli gazeteciler Didier Francois ve Edouard Elias'ın Suriye'nin Halep kentine giderken kaybolduklarını açıkladı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Suriye'de kaybolan iki gazetecinin hemen serbest bırakılmasını istedi.

Japonya'ya yaptığı ziyaret sırasında konuşan Hollande, gazetecilerin 'herhangi bir devleti temsil etmediğini' söyledi ve tek amaçlarının Suriye'de yaşananlarla ilgili 'dünyaya bilgi aktarmak olduğunu' ekledi.

Fransız Europe 1 Radyosu, kaybolan gazetecilerin Didier Francois ve Edouard Elias olduğunu açıkladı.

İki gazetecinin Suriye'nin Halep şehrine gitmekte oldukları ve son 24 saattir kendilerinden haber alınamadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Hollande, "Bu iki gazeteciyle irtibatımızın koptuğu doğru. Ancak bunun nedeni ve hangi şartlarda olduğu konusunda henüz bir bilgimiz yok" dedi.

"Bu gazetecilerin hemen serbest bırakılmalarını istiyorum" diyen Hollande "Bu insanlar hiçbir devleti temsil etmiyorlar. Amaçları sadece bilgi vermek. Gazetecilere gazeteci gibi davranılmalı" dedi.

Europe 1, muhabirleri Didier Francois ve fotoğrafçı Edouard Elias'ın Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentine gitmekte olduklarını, ancak kendileriyle iletişimin kesildiğini açıkladı. Europe 1, Fransız yetkililerin kendilerini her türlü gelişmeden haberdar ettiklerini de ekledi.

Bu hafta başında Fransa, Suriye'deki iç savaşta sarin gazının 'birçok kez, yerel düzeyde' kullanıldığını belirlediklerini açıklamıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius yaptığı açıklamada, felce ve ölüme yol açan kimyasal gazın kim tarafından ve nerede kullanıldığı belirtilmezken, 'kimyasal silaha başvuranların cezalandırılması gerektiğini vurgulamıştı.