BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.409,89
HABER /  GÜNCEL

Şimdi de demir çubuklu polis!

İzmir’de, Gezi Parkı’na destek protestosunda eylemcileri sopalarla kovalayan sivil polislerin yankısı sürerken, benzer görüntüler Antalya’da da çıktı.

Abone ol

İzmir’de, Gezi Parkı’na destek protestosunda eylemcileri sopalarla kovalayan sivil polislerin yankısı sürerken, benzer görüntüler Antalya’da da çıktı.

Çallı semtinde 3 Haziran sabahı yaşanan olaylarda göstericilere eli sopalı, taşlı, demir çubuklu sivil polisler müdahale etti. Çevik Kuvvet, Asayiş, Terörle Mücadele ve Yunus Timleri’nin katıldığı müdahalelerde görev yapan eli sopalı sivil polislerin bazıları polis yeleği giyerken, bazıları İzmir’de olduğu gibi yelek giymeden eylemcileri dağıtmaya çalışıyor. Sopalı ve demir çubuklu polislerin bazılarının elinde aynı zamanda taş bulunuyor.

EMNİYET DOĞRULADI

Antalya Emniyeti yetkilileri Çallı semtinde gerçekleşen müdahaleler sırasında elinde sopa, demir çubuk ve taş olan kişilerin sivil polis olduğunu doğruladı. Hürriyet gazetesinin haberine göre; Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, konuyla ilgili soruşturma talimatı vererek, “Soruşturma sonunda disipline aykırı davranan personelimiz varsa gerekli işlem yapılır” dedi. Sopalı polislerin müdahalelere katılması konusunda ise Antalya Barosu’na bağlı avukatlardan sert tepki geldi.

HUKUK DEVLETİNE YAKIŞMIYOR

Eylemler sırasında gözaltına alınan kişilere destek vermek amacıyla oluşturulan kriz masasında görev yapan avukat Selen Eren, “Biz Sanayi ve Çallı Polis Merkezi önünde beklerken eli sopalı birçok sivil polisle karşılaştık. İlk başta onların polis olduğu düşünmedik fakat telsiz ve silahlarını görünce durumu çözdük. Gerçekten bu görüntüler hukuk devletine yakışmıyor” diye konuştu. Eli sopalı polisler tarafından darp edildiğini söyleyen birçok vatandaşın kendilerine başvurduğunu kaydeden Eren, “Kriz masasında görev yapan diğer avukat arkadaşlarımla beraber iddiaları araştırıyoruz. Bize bazı fotoğraf ve videolar ulaştırıldı. Bunları inceledikten sonra süreci yargı aşamasına taşıyacağız” dedi.