BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.392,29
HABER /  DÜNYA

Suriyeli mülteciler, çadır kenti temizledi

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyeli mülteciler, temizlik yaptı. <br/>Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde ...

Abone ol

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyeli mülteciler, temizlik yaptı.
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan mülteciler, çadır kent içerisinde temizlik yaptı. Temizliğe katılan gençlere şapka, siyah poşet ve şeffaf eldiven dağıtıldı. Temizlik kampanyasına, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Halil Tekyıldız, müdür yardımcıları Bekir Engül, Mehmet Asutay, çadır kent çalışanları ve Suriyeli mülteciler katılım gösterdi.
Bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini dile getiren Tekyıldız, bundan sonraki süreçte de Suriyeli misafirlerle ortak çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Tekyıldız, “Çadır kentimizde bugün farklı bir gün yaşıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizle beraber temizlik kampanyası başlattık. Çorbada onların da tuzu biberi olsun istedik. Çalışmalarımızda onların da bize katılımlarını sağlıyoruz. Okullarımızda gönüllü olarak öğretmenlik yapan arkadaşlar var. Hastanemizde çalışan hemşirelerimiz, sağlık memurlarımız var. Bugün de burada farkındalık yaratmak için hep birlikte çadır kentimizi mahalle, mahalle temizlik yapıyoruz. Bundan sonra da bütün çalışmalarımız Suriyeli kardeşlerimizle birlikte devam edecektir” dedi.
Açıklamaların ardından yüzlerce Suriyeli mülteci genç, çadır kentteki çöpleri siyah poşetlere koyarak temizlik yaptı. Dokuz mahallede kurulan yüzer kişilik temizlik timleri, kendi mahallelerindeki çöpleri toplayarak temizlikte örnek bir davranış sergiledi.
(İHA)