BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Suriye'de hükümet Türkiye'yi görüştü

Suriye Bakanlar Kurulu gündeminde Türkiye ile ilişkiler var

Abone ol
Başbakan Muhammed Naji Utri başkanlığında toplanan Suriye Bakanlar Kurulu'nun gündeminde Türkiye ile işbirliği sürecinin ilerletilmesi yer alıyor. Suriye Bakanlar Kurulu, Türkiye ve Suriye arasındaki ekonomik işbirliği sürecinin ilerletilmesiyle birlikte bu sürecin geliştirilmesi önündeki tüm engellerin kaldırılması amacıyla Başbakan Muhammed Naci Utri'nin başkanlığında bir oturum düzenlendi.
 
Oturumda iki ülke arasında ticaret hacmi etkilerinin yanı sıra mevcut serbest ticaret anlaşması doğrultusunda iki tarafa ortak çıkar sağlayacak çalışmalar ele alındı. Toplantıda Türkiye ve Suriye arasında, eşitlik ve dengeyi sağlayacak şekilde mal ve ürünlerin iki ülke piyasalarına akışını kolaylaştıracak icraatlar değerlendirildi. 
Özellikle yük taşıma araçları konusunun ele alındığı görüşmelerde nakliye araçlarının her iki ülkeye giriş ve çıkışları, nakliye tarifelerinin esasları ile transit geçiş harçları masaya yatırıldı. Ayrıca yapılacak tüm bu çalışmaların ticaret ve alışverişi arttırmasına ek olarak ithalat ve ihracatçılara kolaylıklar sağlamasının gereğine işaret edildi. 
Kurul toplantısı sonucunda Başbakan Utri, ilgili bakanlardan ikili işbirliği konuları değerlendirme, ortak vizyonlar sağlama ve mevcut sorunlara uygun çözümler bulmak amacıyla Türk mevkidaşlarıyla iletişim ve koordinasyon kurmalarını istedi. 
Devlet Başkanı Yardımcısı Asistanı Korgeneral Hasan Türkmani'nin de katıldığı toplantıda Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdullah El Derderi'nin yanı sıra Ulaştırma, Sanayi, Ekonomi ve Ticaret bakanlarıyla birlikte Başbakanlık Ofis Müdürü, Maliye ve Ekonomi bakanlarının yardımcıları katıldı.