BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de bilanço yine ağır: 73 ölü

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde düzenlediği hava destekli operasyonlarda 73 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin dün sabahtan bu yana roket, havan topu ve hava destekli olarak düzenlediği operasyonlarda başkent Şam 'ın banliyölerinde 24, Halep ve İdlib 'de 13'er, Humus 'ta 12, Dera 'da 6, Hama 'da 3 ve Deyru'z Zor'da 2 olmak üzere toplam 73 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bu arada, kuzeydeki Rakka kentini bombalayan MİG tipi savaş uçağının Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerce düşürüldüğünü bildiren Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), bir Scud füzesinin ise kentin tarım alanlarına düştüğünü belirtti.

Lazkiye'deki Cebel El-Ekrad ve Cebel El-Türkmen dağlarındaki köylerin rejim güçlerinin roket ve havan topu saldırılarına maruz kaldığına işaret eden LCC, iç kesimlerdeki Humus kentinde muhaliflerin yoğun yaşadığı bölgelerin 3 günden bu yana Esed birliklerinin yoğun bombardımanına maruz kaldığını, çıkan çatışmalarda ÖSO birliklerinin rejime bağlı güçlere ağır zayiat verdirdiğini ifade etti.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda aralarında yabancı uyruklularından da bulunduğu çok sayıda kişinin etkisiz hale getirdiğini açıkladı.