BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan askerler burada tutuluyor

BM, Suriye'de kaçırılan BM askerlerine ilişkin açıklama yaptıl.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un barışı koruma operasyonlarından sorumlu yardımcısı Herve Ladsous, Suriye'de alıkonulan askerlerin, İsrail'in kontrol ettiği Golan Tepeleri'nin bir kilometre uzağındaki Jamlah köyünde 4 veya 5 evin bodrum katında tutulduklarını söyledi.

Ladsous, BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifing sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 21 BM Barış Gücü askerinin salıverilmesiyle ilgili ''Bir ateşkes umudu var'' dedi.

Alıkonulan 21 BM askerinin Filipinli olduğunu belirten Ladsous, ''Askerler İsrail'in kontrol ettiği Golan Tepeleri'nin sadece bir kilometre uzağındaki Jamlah köyünde 4 veya 5 evin bodrum katında tutuluyor'' bilgisini verdi.

''Barış Gücü askerleri güvende gözüküyor, ama köy Suriye Silahlı Kuvvetleri'nin ağır bombardımanı altında'' diyen Ladsous, BM askerlerini özgürlüğüne kavuşturmak için 7 gün 24 saat çalıştıklarını ifade etti.

CAFERİ BOMBALAMADI

Genel Sekreter Yardımcısı Ladsous'tan sonra mikrofona gelen Suriye'nin BM temsilcisi Beşar Caferi ise Suriye ordusunun Jamlah köyünü bombaladığı bilgisini yalanladı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Suudi Arabistan ve Katar gibi bazı ülkelerle ilgili çeşitli suçlamalarda bulunan Caferi, Suriye Hükümeti'nin BM askerlerinin güvenli bir şekilde salıverildiğini görmeyi arzuladığını bildirdi.

Öte yandan, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Churkin da Suriyeli muhalif güçlerce alıkonulan BM askerlerinin yakın zamanda bulunacağına inandığını ifade ederek, Suriye'deki Rus Büyükelçiliği'nin her türlü desteği verdiğini kaydetti.