BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,74
ALTIN 2.397,80
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

En çok satılan otomobil oldu

Toyota Yeni Auris, piyasaya sunulduğu ilk ay olan Şubat ayında C-HB segmentinde en çok satılan otomobil oldu.

Abone ol

Toyota'dan yapılan açıklamada, 2013 yılındaki yenilenme atağının ilk ürünü olarak Şubat ayından itibaren tüm Türkiye'de piyasaya sunulan Yeni Auris'in ilk ayda bin 37 adetlik satış ve yüzde 18,9'luk segment payı ile lider olduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt , Yeni Auris'in başarılı satış performansının sürmesini beklediklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

''Yeni Auris'i İstanbul Autoshow'da ilk tanıttığımız andan itibaren yoğun müşteri talepleri almıştık. Piyasaya sunulduğu ilk ayında segmentinde en çok satış yapan otomobil olması bizleri şaşırtmadı. Araç bulunurluğu sağlamamız durumunda satış hedeflerimizi yukarı çekmeyi planlıyoruz. Yeni Auris gerek Avrupa'da gerekse de Türkiye'de segmentinin gözde modellerinden biri olacaktır.''

YENİ AURİS

Açıklamada yer alan bilgilere göre, ''Dinamik ve Eğlenceli'' Yeni Auris, Toyota'nın ''Keen Look-Keskin Bakış'' tarzı farları ve gündüz LED farları ile görsel bir zenginlik ortaya koyuyor.

''Under Priority – Öncelikli'' ön ızgara ile birlikte Toyota'nın yeni tasarım anlayışı tam olarak Yeni Auris'te hayat bulurken, geliştirilmiş aerodinamik özellikleri ile Yeni Auris'in CVT şanzımana sahip olan 1,6 lt benzinli versiyonunda yakıt tüketimi 100 km'de ortalama yüzde 20 oranında azalarak 5,7 litre olarak ölçümlendi.

1,4 D-4D manuel şanzıman ile 1,4 D-4D multi mode şanzıman seçeneklerinde de ortalama yakıt tüketimi 4,2 litreye düşürülerek yaklaşık yüzde 10 oranında iyileştirme sağlandı.

Yeni Auris iç mekanında çok daha ferah bir hacim sunmaya olanak tanırken güvenlik donanımları ile de Euro NCAP 2013 testlerinden 5 yıldız almaya hak kazandı.

İçinde multimedya uygulamaları bulunan aracın, kolay ve akıllı park sistemi olan SIPA (Simple – Intelligent Park Assist) ile, ön ve arka yan tamponlar üzerinde bulunan sensörler kullanılarak sürücü çok daha dar alanlara otomatik olarak paralel park edebiliyor.