BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.413,34
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de askeri operasyonlarda '7 sivil daha öldü'

Aktivistler, Humus bölgesinde süregiden operayonlarda ölen sivillerin bilançosunun arttığını söylüyor.

Abone ol

Suriyeli muhalif eylemciler, güvenlik güçlerinin Humus bölgesinde süregiden operayonlarında 7 sivilin daha öldürüldüğünü söylüyor.

Suriye ordusunun baskın düzenlediği Kassır kasabasında elektriğin ve iletişim hatlarının kesildiği bildiriliyor.

Kasabada insanların toplu halde tutuklandığı haberleri de geliyor.

Suriye'nin diğer bölgelerinden gelen haberlerde ise, Suriye ordusunun Deyr ez-Zur kentinde kontrolü yeniden sağladığı bildirildi.

Irak sınırı yakınlarında yer alan Deyr ez-Zur kentinde de çok sayıda protestocunun tutuklandığı yönünde haberler var.

Suriye'ye uluslararası gazetecilere giriş izni verilmediği için protestolara ilişkin haberler genellikle bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

ABD'den yeni yaptırımlar

ABD hükümeti, muhalif eylemcilere yönelik operasyonların sürdüğü Suriye üzerinde baskıyı artırmak amacıyla ülkenin en büyük ticari bankasına ve cep telefonu işletmecisine yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

Amerikan Hazine Bakanlığı yetkilileri Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın mali kaynaklarını hedeflediklerini söylediler.

ABD, yaptırım listesine aldığı Suriye Ticaret Bankası'nı konvansiyonel olmayan silah üretimi ve alımını mali yönden desteklemekle suçluyor.

Yaptırımların hedefine konan telefon işletmetcisi Syriatel şirketi ise Suriye'nin en güçlü işadamlarından biri kabul edilen Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın kuzeni Rami Mahluf'a ait.

Buından önce Barack Obama mayıs ayında da Suriye yönetimi üzerinde baskıyı artırmak amacıyla Cumhurbşakanı Esad dahil önde gelen bir dizi Suriyeli yetkiliye yönelik yaptırımlar açıklamıştı.

Suriye'de 41 yıldır iktidarda olan Esad ailesine karşı mart ayı ortasında başlayan ayaklanma ve protestolarda bugüne değin 1700'ü aşkın kişinin öldüğü düşünülüyor.