BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yeni Butto kıyafetleriyle dikkat çekti!

Pakistan'ın ilk kadın ve en genç bakanı olma ünvanını kazanan yeni Butto'nun yolu Türkiye'ye düştü.

Abone ol

Pakistan'ın "yeni Butto"su olarak anılan, ülkesinin ilk kadın ve en genç bakanı olan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Anıtkabir ziyaretinde Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan Khar, ziyareti öncesinde üzerindeki mor elbiseyi değiştirerek yeşil bir elbise giymesi dikkat çekti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Konuk bakan, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya en derin saygılarımı sunmak üzere burada bulunmak benim için büyük bir onur" diye yazdı.

Khar, "döneminin en büyük devlet adamlarından biri olan Atatürk'ün demokratik, gelişime açık fikirleri ve ilerici vizyonu ile modern Türkiye'nin kurulmasını sağladığını" da belirterek, Türkiye ile Pakistan halklarının ortak refahı için Türk yetkililer ile birlikte yakın bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Khar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

Görüşmelerde, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin yanı sıra her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması planlanıyor. Konuk Bakanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

İKİ FARKLI ELBİSE

Bu sabah erken saatlerde Ankara'ya inen Khar, Anıtkabir ziyareti öncesinde üzerindeki mor elbiseyi değiştirerek yeşil bir elbise giydi.

Khar'ın, Türk iş adamları ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Siyasetle iç içe olan bir aileden gelen 34 yaşındaki Khar, 20 Temmuz'da görevine atanarak ülkenin en genç bakanı olmuştu. 2002 yılında Pakistan Ulusal Meclisi'ne giren Khar, daha önce ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olarak parlamentoda bütçe sunan ilk kadın olmuştu. Şubat ayında Dışişleri Bakanı Vekili olarak atanan Khar, aslında bir işkadını ve Lahor'da yüksek gelir gruplarına hitap eden popüler bir lokantanın sahiplerinden.