BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL

Emekli albay valizini alıp Silivri'ye gitti

İnternet andıcı davasında hakkında yakalama kararı çıkartılan 14 kişiden emekli albay Cemal Gökçeoğlu tutuklandı.

Abone ol

İnternet andıcı davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Albay Cemal Gökçeoğlu Silivri'ye gelerek teslim oldu. Teslim olan Albay Gökçeoğlu tutuklandı. Gökçeoğlu'nun hazırladığı valiziyle duruşma salonuna gelmesi dikkat çekti.

Emekli Albay Cemal Gökçeoğlu, "Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davası kapsamında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütünü yönetme" suçlarından tutuklandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yakalama emrinin sanığın yüzüne okunması amacıyla açılan ara celsede kimlik tespiti yapılan emekli Albay Cemal Gökçeoğlu, aylık gelirinin 3 bin 900 lira civarında olduğunu söyledi.

Duruşmada yakalama emrini okuyan Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gökçeoğlu'na yönelik, "Var olduğu iddia edilen 'Ergenekon' silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda askeri müdahale ortamı oluşturmak amacıyla belirtilen internet siteleri vasıtasıyla kara propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerini icra ve organize etmek, devlet yöneticilerini baskı altına almak, devlet otoritesini zaafa uğratmak, bu hususta gerektiğinde kamu düzenini bozup ülkede kaos ve düzensizlik ortamı oluşturmak, halkı devlet yöneticilerine karşı kışkırtmak ve anarşi ortamı oluşturmak, böylece cebir ve şiddet yöntemleriyle hükümetin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek ve ara yönetici sıfatıyla hareket faaliyetini yönetmekle suçlanıyorsunuz" dedi.

Cemal Gökçeoğlu da, 2005 yılında karargaha idari işler şube müdürü olarak atandığını, internet sitelerinin o zamanda faal olduğunu belirterek, "İnternet siteleri yeniden yapılandırma çalışmaları vardı. Konuyla ilgili çalışmayı yüzbaşı hazırlamış ve getirmişti. Çalışmadaki paraf listesini ben de parafladım. Aksaklık ve kanunsuzluk olsa dahi üstlerin ve hukukçuların düzelteceğini düşündüğümden imzalama konusunda bir tereddütte bulunmadım" diye konuştu.

Söz alan Gökçeoğlu'un avukatı Rıdvan Yıldız da, müvekkilinin kademe itibariyle karar mercisinde bulunmadığını ifade ederek, "Askerlikte emre itaatsizlikle ilgili suçlar vardır. Bunu görevi gereği bildiği için paraflamıştır. Bu nedenle tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Yakalama emriyle ilgili görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel ise sanığın iddianamede yüklenen suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi doğuran somut olguların bulunduğunu ve atılı suçun CMK'nın 100. maddesinde sayılı tutuklama nedenleri arasında sayılmasının dikkate alınarak Gökçeoğlu'nun tutuklanmasına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, suçlarının mahiyeti, dosya içeriği, sanığın isnat edilen suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunması, adli kontrolün yeterli olmaması ve suçun CMK'nın 100/3. maddesinde sayılan tutuklamayı gerektirebilecek suçlardan olmasının dikkate alınarak Gökçeoğlu'nu "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütünü yönetme" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

DURUŞMA SALONUNA VALİZİYLE GELDİ

İnternet Andıcı Davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Emekli Albay Cemal Gökçeoğlu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonuna geldi. Avukatıyla birlikte duruşma salonuna gelen Gökçeoğlu'nun hazırladığı valiziyle duruşma salonuna gelmesi dikkat çekti.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasına bugünkü duruşmasına ara verdiği sırada hakim karşısına çıkan Gökçeoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.