BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  GÜNCEL

Suriye sınırında hendek gerginliği!

Suruç'a bağlı Mürşitpınar Köyü'nde sınıra yapılmak istenen hendek tartışma yarattı.

Abone ol
Şanlıurfa'nın sınır Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Köyü'nde toplanan ve Suriye'deki çatışmalar ile bu ülkenin Irak tarafına hendek kazılmasını protesto eden 500 kişilik grup ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.
 
Suriye sınırına yürümelerine izin vermeyen güvenlik güçlerine taşla saldıran göstericiler, gaz bombaları ve tazyikli su ile yapılan müdahaleyle dağıtıldı.
 
BDP Gençlik Meclisi tarafından Suriye sınırının Irak tarafına hendekler kazılması ve Suruç'un karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde PYD ile IŞİD güçleri arasındaki çatışmaları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. PKK ve Öcalan lehine slogan atan aralarında BDP'li Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal, BDP Şanlıurfa İl başkanı Celalettin Erkmen'in de bulunduğu kalabalığın Suriye sınıra yürüme isteğine, sınır hattında barikat kurarak önlem alan jandarmalar izin vermedi. Bunun üzerine grupta bulunan yüzleri poşu ile gizlenmiş çok sayıda kişi askerlere taşla saldırdı. Güvenlik güçleri uyarılara rağmen taş atmayı sürdüren kalabalığa gaz bombaları ve zırhlı araçlardan basınçlı su sıkarak müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren ve jandarmanın bölgede yoğun önlem aldığı gerginlik, göstericilerin sınır hattından ayrılması ile sona erdi.