BIST 10.107
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.425,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sürat tekneleri Haliç'i birbirine kattı

Fatih Belediyesi Grandprix'inde yarışan Offshore tekneleri izleyenlerin nefesini kesti.

Abone ol

YKM Sport birinciliği 2 saniye fark ile göğüsledi. Ezeli rakipler Galatasaray ve Beşiktaş ise ikincilik ve üçüncülükle yetindi.

YKM Sport, Beşiktaş ve Galatasaray takımları Haliç’te kozlarını paylaştı.
Sezonun 8. ayağı 16. yarışı olan Offshore 225 Fatih Belediye Başkanlığı Grandprix’de, rakiplerine iki saniye fark atan 02 YKM Sport ile yarışan Saruhan Tan ve Kerim Zorlu günün birincisi oldu. Galatasaray teknesi ile yarışan ve şampiyonanın tek kadın pilotu Berna Muhlbauer ile Joseph Muhlbauer ikinci, Beşiktaş teknesi ile yarışan Ali Tanır ve Murat Leki üçüncü oldu.

9 takım yarıştı

Saatte 90 mil hıza çıkabilen uçan tekneler Altın Boynuz’da 20 tur üzerinden koşulan yarışta en iyi performanslarını göstermek için kıyasıya mücadele etti.Yarışa 9 takım katıldı. Sezon başından bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli yerlerinde koşulan şampiyonanın yarısından çoğu tamamlanarak sona yaklaşılıyor. YKM, Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki puan durumun değişkenliği Offshore’ü daha da heyecanlı hale getiriyor.

Ev sahibi Fatih

Şampiyonanın bu hafta sonu Haliç’te ev sahipliğini yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “ Tarihi Yarımadanın Haliç Sahili, kültürel ve fiziki yapısı ile İstanbul’un en güzel bölgelerinden biridir. Yabancıların 'Golden Horn' olarak adlandırdıkları bu nadide bölge, İstanbul’un kültür turizminin temel taşları arasında yer alıyor. Fatih Belediyesi olarak Architon 2010 Dünya Offshore 225 Şampiyonası’na ev sahipliğini yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Haliç Körfezi’nin su ve motor sporları konusunda sahip olduğu büyük potansiyeli bu tür organizasyonlarda değerlendirme ve tüm dünyaya tanıtmaktan dolayı son derece heyecanlıyız. Şampiyonaya katılan tüm takım ve pilotların başarılarının devamı diliyorum. 2011 Dünya Şampiyonası’nda da ev sahipliyi yapmaktan büyük onur duyarız” dedi.

Architon 2010 Dünya Offshore 225 Şampiyonası Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix’i, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in dereceye girenlere ödüllerini vermesi ile sona erdi.