BIST 10.173
DOLAR 32,32
EURO 35,00
ALTIN 2.447,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum 2011'de kura heyecanı

Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda buz hokeyi, curling, senkronize patinaj kategorilerinde yarışacak takımların kuraları çekildi.

Abone ol

Erzurum’da 3 gündür devam eden Dünya Üniversite Sporları Federasyonu(FISU) Denetleme Komitesi toplantısı (CSU) ve kış oyunlarına katılacak ülkelerin delegasyon başkanları ön inceleme gezisi etkinliğinin son gününde buz hokeyi, curling, senkronize patinaj kategorilerinde yarışacak takımların kuraları çekildi.


ULP’TAN TEŞEKKÜR

Palan Otel’de yapılan kura çekimi öncesinde konuşan FISU CSU Başkanı Kairis Ulp, 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve organizasyon komitesini tebrik ettiğini belirterek, sıcak ev sahipliği için teşekkür etti. Ulp, organizasyon komitesinin uyarıları ve delegasyon heyetine belirttiği son tarihlere mutlaka uyulması gerektiğini hatırlatarak, bunun organizasyonun başarısı ve kaliteli hizmet alınması için gerekli olduğunu bildirdi. Ulp, ayrıca ‘Muhteşem’olarak nitelediği toplantı için tekrar teşekkür etiğini belirtti.


KORKMAZ: POZİTİF ENERJİ ALDIK

Genel Koordinatör Bekir Korkmaz da etkilikle ilgili çok güzel geri dönüşler alındığını belirterek, FISU yetkilileri ve delege heyetinden pozitif enerji aldıklarını, bunun oyunlarının başarıyla yapılması için güç verdiğini ifade etti. Korkmaz, daha sonra, delege başkanlarının yazılı olarak ilettiği soruları cevaplandırdı.

KANKA’YLA KURA ÇEKİMİ

Toplantıda kura çekimini FISU Teknik Delegesi Milan Augustin ve Kanada Delegasyonu'ndan Bob Philip idare etti. Kura çekimi öncesinde 2011 Erzurum Universiade maskotunun ismi açıklandı. Salona alkışlar arasında davet edilen maskotun isminin ‘Kanka’ olarak belirlendiği, ‘Kanka’nın dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik anlamlarını taşıdığı belirtildi. Daha sonra kura çekimine geçildi. 2011 Universide maskotu Kanka’nında katılığı kura çekiminde, 12 takımın başvurduğu erkekler buz hokeyinde gruplar belirlendi. 2009 Harbin Kış Oyunları’nda ilk üç sırada yer alan Rusya, Kanada ve Slovakya’nın grupların ilk sırasında yer almasının ardından diğer takımlarda kura ile belirlendi.

Gruplar ve takımlar şöyle oldu:

A Grubu:Rusya,Japonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye.
B Grubu:Kanada, Kore, Belarus,Slovenya.
C Grubu:Slovakya, Kazakistan, ABD, İspanya.
6 takımın katılacağı bayanlar kategorisinde ise sıralama şöyle:
Kanada, Finlandiya, ABD,Slovakya, Büyük Britanya, Türkiye.
Curling’te ise15 takımın müracaat ettiği erkekler kategorisinde kurallara göre 2 takım elendi,1 takım yedek olarak belirlendi.
Yarışacak 10 takım ise şöyle oldu: İsveç, Norveç,Çin,Kore,İsviçre, Kanada, Büyük Britanya, ABD, Çek Cumhuriyeti, Türkiye. Yedek 1.ülke; Slovenya.

12 takımın katıldığı bayanlar kategorisinde ise Polonya 1.yedek olarak belirlendi. İlk 10 takım ise şöyle oldu: Çin, Kanada,Rusya, , Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti, Kore,Japonya, ABD, Almanya, ve Türkiye.
Senkronize patende ise İsveç, Finlandiya Roketler takımı, Rusya, Finlandiya 2.takımı ve Türkiye yarışacak.