BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.467,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis'te hayvanseverler yürüdü

"Katil Kim? Havada, Karada, Suda, Katil Aramızda" adlı yürüyüşe 40'a yakın hayvan sever katıldı.

Abone ol

Bitlis'te faaliyet sürdüren Bir Damla Yaşam Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve doktorlardan oluşan yaklaşık 40 kişilik bir grup katıldı.

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle 100'ncü Yıl Atatürk İlköğretim Okulu önünden Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen grup, "Havada, Karada, Suda, Katil Aramızda" sloganları atarak Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Bir Damla Yaşam Derneği Başkanı Ufuk Bayraktar, eylemlerini havada, karada ve suda insan eliyle işkence gören ve sömürüye alet olan esaret altındaki tüm türlerin özgürlüğüne adadıklarını belirtti. Çevre ve Orman Bakanlığını, Tarım ve Köyişleri Bankalığı, Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimleri görevlerini yapmaya çağırdıklarını ifade eden Bayraktar, "Yetkililerin doğayı ve hayvanları korumak zorunda olduklarını hatırlatmak, bu süreçte 'yasa dışılığın' ortadan kaldırılması için toplanıyoruz. Hayvanları koruma yasası olarak bilinen 5199 Sayılı Kanunu'nun acilen değişmesini istiyoruz. Hayvana yapılan şiddetin, işkencenin cüzi bir para karşılığı geçiştirilmesini istemiyoruz. Hayvanlara karşı işlenen suçların ceza hukuku kapsamına alınmasını, şiddet uygulayan suçluların mahkemelerde yargılanarak gerekli cezaları almalarını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından yürüyen kalabalık daha sonra Bitlis Belediyesi'nin büyük katkıları ile hazırlanan köpek barınaklarının bulunduğu bölgeye geçerek burada çam fidanı dikimi gerçekleştirdiler. Program fidan dikiminin ardından sona erdi.