BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

6 yıllık kan davasını bitirdiler

Muş'un Bulanık ilçesinde 6 yıl önce başlayan ve 2 kişinin öldüğü kan davası BDP'lilerin araya girmesiyle sona erdi.

Abone ol

Muş'un Bulanık ilçesinde 6 yıl önce iki aile arasında başlayan kan davası, düzenlenen barış yemeğinde son buldu.

Bulanık ilçesine bağlı Olurdere köyünde, 2004 yılından beri yaşanan ve 2 kişinin öldüğü kan davasını güden Sir ve Yıldız aileleri, Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman, eski Muş milletvekili Mehmet Emin Seydagil'in girişimleri sonucu düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi.

Deniz Spor Tesisleri'ndeki barış yemeğine, Sir ve Yıldız ailelerinin yanı sıra Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman, eski milletvekili Mehmet Emin Seydagil katıldı.

Kaymakam Görükmez, yemekte yaptığı konuşmada, Sir ve Yıldız aileleri arasında gerçekleştirilen barışın diğer ailelere örnek olması temennisinde bulundu.

Barış çağrısı

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk de insanların kendi içinde barışı sağlayamaması halinde ülke barışına katkı sunamayacaklarını söyledi.

Bütün çabalarının, barışı sağlamaya yönelik olduğunu ifade eden Türk, şunları kaydetti:

''Tabii ki her şeyden önce kendi içimizde barışı sağlamamız lazım. Eğer biz kendi içimizde barışı sağlayamazsak bu ülkenin barışına, Türkiye'nin barışına, dünya barışına katkı sunamayız. Bizim özverimiz, gerçekten herkesin eşit olduğu, özgür olduğu, sevgiyle kucaklaştığı yeni bir dünyayı, yeni bir ülkeyi, yeni insanlarımızı görmektir. Bugün bu barış çabaları için gerçekten büyük emekler veren değerli dostlarımıza, halkımıza teşekkür ediyoruz. Tabii ki en büyük çaba aslında barış kararını veren iki ailedir. Bu aileleri de yürekten kutluyorum.''

Daha sonra, Sir ve Yıldız aileleri, kucaklaşarak barıştı.