BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Süper vatandaştan Kılıçdaroğlu eylemi

Mersin'de ilginç eylemleriyle gündeme gelen ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Kocaaslan'ın hedefinde Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

Mersin'de "Süper Vatandaş" olarak tanınan Emin Kocaaslan, çözüm sürecine destek vermediğini iddia ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Ergenekon tutuklusu Yalçın Küçük tiplemesi ile düzenlediği eylemle protesto etti.

Emin Kocaaslan Ulu Cami önünde Yalçın Küçük tiplemesi ile basının karşısına çıktı. Kocaaslan, yaptığı açıklama ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. süper-vatandas.jpg

"Kılıçdaroğlu'na acil kan aranıyor. Komada yatmakta olan çözüm süreci yaralısı Kılıçdaroğlu için 06 negatif CHP grubu kan aranıyor. Kan vermek isteyenlerin 'Ergenekon' hastanesine başvurmaları rica olunur" yazılı pankartla cami önüne gelen Emin Kocaaslan, "Kılıçdaroğlu için bir damla kan alamadığımız kişileri açıklıyorum. Süleyman Demirel, Kenan Evren, Hüsamettin Cindoruk, Deniz Baykal, Dilek Akgün, Gülseren Onanç, Süheyl Batum, İlker Başbuğ, Çevik Bir, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Çetin Doğan, Veli Küçük, Dursun Çiçek, Hasan Iğsız, İsmail Hakkı Karadayı, Nusret Taşdelen, Doğu Perinçek, Alparslan Arslan, Levent Ersöz, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay'dan bir damla kan alamadık. Yakınlarına gittik, onlar da vermediler. Sebebini sorduk; Kılıçdaroğlu Silivri'deki tutuklular için sine-i millete dönmediği için ve Kılıçdaroğlu'nda cesaret, yetenek, siyasi kültür, karizma ve görüntü sıfır olduğu için kan vermiyoruz dediler" ifadelerini kullandı.

SÖYLEMESİNİ BİLMİYORSAN SUS LİDER SANSINLAR

Kemal Kılıçdaroğlu'na bir de tavsiyede bulunan Kocaaslan, "Öyle bir proje üret ki tüm vatandaşlar huzur bulsun, mutlu olsun. Öyle bir söz söyle ki ibret alsınlar. Söylemesini bilmiyorsan da sus, lider sansınlar" şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda elinde getirdiği kan şişesini yere bırakan Kocaaslan, "Gitti Kılıçdaroğlu gitti. Zaten 10-15 günde ancak yarım kilo kan toplayabilmiştik. O da gitti" diye ağladı.