BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Süper formüle soruşturma

'Emeklilikte süper formül'ün mucidine soruşturma açıldı...

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul 1 No’lu Grup Başkanı Başmüfettiş Ali Tezel, uyarılarının dikkate alınmadığı gerekçesiyle sosyal güvenlik politikasındaki açıkları çalışanlara köşe yazısında duyurarak dikkat çekmişti.

Tezel, son olarak yasadaki hata nedeniyle ortaya çıkan “süper emeklilik” formülünü yazarak yaklaşık 150 bin çalışanın yüksek maaş hakkı kazanmasını sağlayınca, hem işinden oldu, hem de hakkında soruşturma açıldı.

Yazılarından 1 hafta sonra Grup Başkanlığı görevinden alınan Tezel’in çalıştığı basın kuruluşuna da soruşturma için 4 müfettiş gönderildi. Yaşadığı durumu NTVMSNBC’ye anlatan Tezel, gazetede köşe yazarlığını telifli olarak yaptığını, bunun yasal olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ÖZÜR DİLE” DİYE HABER GÖNDERİYORLAR
“Grup başkanlığından alındım, başmüfettiş olarak devam ediyorum. Kötü bir oda verdiler, bir köşede oturuyoruz işte. Bunların yapmak istedikleri şu: Gazetelere, televizyonlara bu tip baskılar yaparak, hem yazı yazmamı engelleyip hem de amiyane deyimle kucaklarına düşmemi bekliyorlar. Yani, ben yazıyorum, onlar ‘Yazma, kanunu sana verelim sen yap’ diyorlar. Çünkü gerçekten bu reformu bu haliyle çıkaramazlar. Çıkarırlarsa da Türkiye’de kaos başlar. Sosyal Güvenlik Reformu berbat bir şekilde. Emin ellerde değil şu anda. Benim yasadışı yaptığım bir şey yok. Onlar da biliyorlar yasadışı bir şey olmadığını. Zaten arkadan da haber gönderiyorlar, ‘Gel Ankara’ya, özür dile, sana tasarıyı teslim edelim, kanunu teslim edelim, git Meclis’ten bu tasarıyı çıkar’ diyorlar. Hata yapmadıysam niye özür dileyeyim?.. Üst tabaka araya adamlar koyup haber gönderiyor. Direkt kendileri aramıyorlar da...

İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM DA...
“Vatandaşlardan çok güzel tepkiler alıyorum. ‘Ali Bey, sen doğru bildiğin yolda devam et, arkandayız’ diyorlar. Ben şu anda istifa etmeyi çok düşünüyorum da... Şu anda istifa etsem, dışarıda şu anda kazandığımın 5-6 katını da kazanırım. Ama ben ilkokul-ortaokul ve liseyi yatılı okudum. Yani ben bu millete borcum olduğunu düşünüyorum. Yeter kardeşim artık borcun kalmadı, git dışarıda kazan, derlerse, ben de böyle hissedersem bırakırım; dışarıda çalışmayı düşünürüm."