BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbullu kendi yakar kendi öder

Kadir Topbaş, bugün yaptığı açıklamada İstanbullu'lara kötü bir haber verdi...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da sokak aydınlatmalarının masrafının belirli bir oranının vatandaşların faturalarına yansıyacağını söyledi.

İstanbul'da gece karanlığında gasp ve hırsızlık olaylarının arttığını ifade eden Kadir Topbaş, şunları söyledi:

"Avrupa'da bazı belediye başkanları ile görüştüğümde kent ne kadar aydınlık olursa bu olumsuzluklar ortadan kalkmaktadır diye belirttiler. Biz de tüm kendi parkları, bahçeleri, meydanları ışıl ışıl hale getirmeye devam ediyoruz. Beyoğlu'ndaki tüm aydınlatmalar neredeyse tamamlandı. Kasımpaşa'daki bazı vatandaşlarımıza sorduğumuzda hırsızlığın önüne geçtiğini söylediler. Geçmişte tasarruf nedeniyle kent aydınlatmalarına kısıtlama getirmişlerdi. Bir tarafı vardı, bu aydınlatmaların kaynaklarının belediyeler tarafından ödenmesi. AK Parti hükümetinden bunu özellikle talep ettik. Belediyeler kendi kaynaklarının vatandaşlardan aldığı imkanlarla ortaya çıkarmakta, olmayan sokaklarını karanlıkta bırakmaktalar."

Topbaş, "Ben çocukluğumda hatırlarım, konutlar çöp ve fener parası diye bir vergi toplanırdı kentliden. Bu verilirdi. Bu yeni yasal düzenleme ile bizim dışımızda sayın başbakanımız, maliye ve enerji bakanımıza talebimizle kenti aydınlatacağız ama kaynağımız yok dedik. Çalışmaların devam etmesi gerektiği bir şekilde kaynağının bulunabileceği belirtildi. Belli bir oranda düşük bir oranda faturalara yansıması gibi bir ifade var ama henüz net olarak bana ulaşmadı. Boyutlarını bilemiyorum nasıl yansır. Ama bu kentin medeni ve modern bir kent olması için aydınlık hale getirilmesi kaçınılmaz. Bunu da yapmak durumundayız. Bütün vatandaşlarımız da kentin aydınlatılmasından oldukça memnunlar" dedi.