BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  SEÇİM

'Sümeyye ve oğlumla ilgili iddialar'

Malatya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan'ın milletvekili olmasıyla ilgili "Bunlar uydurma" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kızı ile ilgili suikast iddialarını ciddiye aldıklarını belirten Erdoğan, kızının milletvekili olup olmayacağı şeklindeki soruya ise, "Böyle bir şey benim kızımla alakalı söz konusu değil. Oğlumla ilgili böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuyla ilgili bunların hepsi uydurmadır" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenlenmesi ile ilgili soruları yanıtladı. "Sümeyye Erdoğan’a suikast iddialarıyla ilgili haberler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle yanıt verdi:

"Bu belgeye yönelik olanlar, daha çok şu anda Emniyet’te olanlar var. Güvenlik kuruluşlarımızda… Öyle sanıyorum ki istihbarat örgütlerimiz de, Emniyet İstihbarat ya da MİT olabilir. Konuyla ilgili yargı taleplerini yapacaktır. Bu talepler neticesinde bu kurumlarda belge bilgi ne varsa gelecektir. Ben de bu işin gerek şahsım gerek ailem olarak hukuken sonuna kadar takipçisi olacağım.

Bu işin içerisinde siyasetin ayaklarının olması, onlarla böyle bir diyaloğun içinde olması olayı yeni değil. Biliyorsunuz bunlar Cumuhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşandı, ondan önce mahalli seçimlerde yaşandı, o zaman biz bunları söylediğimizde birçok kalemler bunları kaale almadılar. Ama bunların ucu kendilerine dokunmaya başladığında rahatsız olmaya başladılar. Bundan sonraki süreçte bu öyle zannediyorum çok daha farkıl şekilde gelişecek. Çünkü gelişmeler uzantılar, şu anda ismi geçenlerin bir kısmı medya mensubu, bir kısmı siyaset, bir kısmı güvenlik teşkilatı içinde olanlar. Bunlar nerde nasıl oldular, sonra kaçıp gittiler, dürüst olsalar kaçıp gitmezlerdi. Ama şimdi yurtdışına kaçıp ulusal güvenliğimizi orda tehdit etmeye başladılar. Bu bizim ulusal mücadele vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Bugün bana olan yarın başkasına olacak. Sayın Baykal(q'a olan da budur, ben bunu defaatle söyledim, zaten Baykal'a bunu yapanların bunlar olduğunu söyledim. Ben kim olduğunu bilmiyorum ama yurtdışından olduğu yönündeki kanaatim çok kuvvetli. Orada onların yaptığını söyledim. Özellikle mühendislik olayı öyle yapıldı. Sayın baykal gönderildi yerine başkası geldi. Yine yapılacak, işbirliği haline geldiler, herkesle işbirliği yaparlar, bunlar çıkar odaklı, bunlar menfaat odaklı, bunlar ülkenin ali menfaatlerini asla düşünmeyeceklerdir, böyle bir dertleri sözkonusu değildir.

Ulusal medya bu konuda işbirliği içinde yer almıyorlar. Bu iş onlara vurduğu zaman onlar da hop oturup hop kalkacaktır. Bu onlara da dayanacaktır. Seslerinin çıkmayışı şantajdandır, montajdandır. Çünkü hepsinin bunların elinde inanıyorum ki birçok şantaja dayalı, montaja dayalı bilgileri belgeleri var. Tedbirler, benim can güvenliğimle ilgili, ailemle ilgili devletin vermiş olduğu bir tedbir var. Güvenlik tedbiriyle ilgili bu. Başka ne diyeceğim. Şimdi biri Aysunu tehdit etse biz ona güvenlik veriyorum.

İddiayı inandırıcı olmayanlar, Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olması için mağduriyet oluşturuluyor diyor.

Böyle bir şey benim kızımla alakalı söz konusu değil. Oğlumla ilgili böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuyla ilgili bunların hepsi uydurmadır.

Şu anda endişeniz var mı?

Endişemiz olsa birileri gibi bırakıp gitmem lazım.

Çözüm süreciyle ilgili sıkıntılar olduğuyla ilgili tartışmalar

Başında olduğum iktidar bu işi başlattı şu anda kararlı devam ettiriyor. Bütünü mesele, başta Kürt vatandaşlar olmak üzere, hepimiz birden bu çözüm sürecinde bütünleşmeliyiz, çözüm sürecine karşı çıkanlara pirim vermemeliyiz. Eğer dik durursak, sağlam durursak bu ülkede beklenen refahı

Silahsızlanma çağrısı bekliyor musunuz?

onu silahı elinde olanlar düşünecek. bekliyoruz.