BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sümbül Efendi Camii sümbüllerle süslendi

Fatih Belediyesi, Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Cami’nin bahçesi ve çevresini sümbül çiçekleriyle donattı.

Abone ol

Fatih Belediyesi tarafından Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Cami’nin avlusundaki yeşil alanlar ve çevresindeki hazire bölümüne sümbül çiçekleri dikildi. İsmini 15 yüzyılda Osmanlı döneminde, İstanbul’da yaşayan evliyanın büyüklerinden, halk arasında Sümbül Efendi olarak bilinen Yusuf Sinan’dan alan camii baharın gelişini sümbüllerle karışlayacak.

Fatih Belediyesi’nin ekipleri tarafından Mart ayında çeşitli tarih aralıklarında iki bine yakın sümbül çiçeği soğanı dikildi. Sümbül, baharın gelişini simgeleyen çiçek olarak da bilinmektedir. Rengarenk çiçekleri ve parfüm gibi kokusuyla baharı müjdeleyen sümbüllerin açmasıyla birlikte camiyi ziyarete gelenler renk cümbüşüyle karşılaşacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihi eserlerin gün ışığına çıkarılmasıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bir yandan kültür mirasımız olan tarihi eserlerimize hayat veriyor, bir yandan da onların hikayelerini, bugünlere nasıl geldiklerini anlatarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Bu eserlerin geçmişleri bilindiği takdirde daha iyi korunacağına inanıyoruz.”dedi. Başkan Demir, yeşile büyük önem verdiklerini, yeşilin, çiçeklerin, ağaçların çokluğunun bir şehrin medeniyet seviyesiyle doğru orantılı olduğunu da sözlerine ekledi.