BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler'de halı dokuma kursu açılacak

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, Esenler Belediyesi’nin İŞKUR ile yaptığı ortak projelerden çok memnun olduğunu belirtti.

Abone ol

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, Esenler Belediyesi’nin İŞKUR ile yaptığı ortak projelerden çok memnun olduğunu ve yakında Esenler’de bir de Halı Dokuma Kursu açacaklarını söyledi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İŞKUR İstanbul Müdürü Muammer Coşkun, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tozan ve Bayrampaşa İŞKUR Şube Müdürü Orhan Koçak ile Esenler’de İŞKUR kurslarının verildiği okul müdürleri ve yardımcılarına bir teşekkür yemeği verdi. Yemekli toplantıya, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ile birlikte bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen yemekte kısa bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ABD’de başlayıp daha sonra tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin yansımalarının ülkemizde de görülmesi neticesinde işsizliğin arttığına vurgu yaparak, “Tam bu zamanda İŞKUR zorda kalan insanlarımızın imdadına yetişti. İşini kaybeden insanların evlerine ekmek götürmelerine İŞKUR yardımcı oldu. İŞKUR’un çalışmaları toplumsal rehabilitasyon görevi gördü” dedi.

Esenler Belediyesi olarak İŞKUR ile işbirliğinde çok önemli projelere imza attıklarını söyleyen Göksu, “ İstanbul’da İŞKUR projelerinden en çok istifade eden ilçe olduk. Bizlere bu imkânı sunan başta İl Müdürümüz Muammer Coşkun olmak üzere tüm İŞKUR yetkililerine teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice güzel projeleri birlikte yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Halı Dokuma Kursu açacağız

Daha sonra söz alan İstanbul İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, İŞKUR çalışmalarının halka yayılması konusunda 2008 yılında bir karar aldıklarını söyleyerek, “Kendi çabalarımızla bir yere varamayacağımızı anlayınca yerel yönetimlerle işbirliği yoluna gittik. Bunda da çok başarılı olduk. Şu anda İstanbul’da 22 ilçe belediyesi ile birlikte projeler üretiyoruz. Esenler Belediyesi bunların başında geliyor. Belediyelerle birlikte kurslar düzenleyip halkımızı hem meslek, hem iş sahibi yapıyoruz. Esenler Belediyesi’nin bu konudaki çalışmalarından son derece memnunuz. Bu memnuniyetimizin sonucu olarak şimdi başkanımızla masada bir şeye daha karar verdik. İnşallah yakında Esenler’de bir halı dokuma kursu açacağız. Halı satıcılarına hangi halıların daha çok satıldığını soracağız, ona göre burada halı üreteceğiz” dedi.

İŞKUR ofisleri açılacak

İŞKUR projelerinin uygulanmasında yerel yönetimlerin daha aktif hale getirilmesi için 25 Mart’tan itibaren belediyeler bünyesinde İŞKUR Ofisleri kurulacağını belirten Coşkun, “Bir taraftan istiyoruz ki, insanlarımızı eğitelim ve nitelikli hale getirelim. Diğer taraftan da hizmeti vatandaşın ayağına götürelim. Belediye bünyelerinde kurulacak ofislerde, vatandaş İŞKUR İl Müdürlüğü’ne veya şube müdürlüklerine uğramadan bir çok işini halledebilecek” şeklinde konuştu.