BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sulukule Kibariye ile coştu

Neslişah ve Hatice Sultan Mahallelerinin sakinleri, Fatih Belediyesi’nin 21 nikâhsız çifte yaptığı düğünde Kibariye ile eğlendi.

Abone ol

Fatih Belediyesi, Sulukule olarak bilinen Neslişah Sultan Mahallesi’ndeki 21 nikâhsız çifte düğün yaptı. Kibariye’nin de konser verdiği düğünde mahalle sakinleri doyasıya eğlendi.

Aralarında 6 hamile gelinin bulunduğu ve 31 çocuğu olan 21 ‘Sulukuleli’ çiftin düğünü, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İlk 20 çiftin nikâhları Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver tarafından kıyılırken diğer Başkan Yardımcıları Talip Temizer ve Okan Erhan Oflaz da nikâh şahidi oldular. Bazı çiftler nikâh masasına kucaklarında çocuklarıyla gelirken çiftlere Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan gelin bohçaları da hediye edildi. Nikâh akdinin gerçekleşmesi için sorulan soruya bazı gelin ve damatların “Anneme sormam lazım”, “Düşünmem lazım” gibi şakayla yanıtlar vermesi, tarihi sur içinde toplanan kalabalıkta gülüşmelere yol açtı.
İlk 20 çiftin nikâhının kıyılmasından sonra sanatçı Kibariye alkışlar arasında sahne aldı. Yeni albümünden parçalar da seslendiren Kibariye, zaman zaman izleyicilerle girdiği diyaloglarla herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Sahneye çıkan bir küçük çocuğu öpen, müzisyenleriyle şakalaşan Kibariye, sahne performansıyla göz doldurdu.

Konser sırasında verilen arada sahneye masa konarak Radife Çetiner ve Kutsal Hallaç’ın nikâhına geçildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, nikâhı kıyılan vatandaşların zaten aile olduklarını, çocukları olduğunu belirterek “Bu arkadaşlarımızın resmi nikâhları eksik kalmış. Biz de onu tamamlıyoruz” dedi. Şimdi nikâhla evlendirilen vatandaşları daha sonra ev sahibi olmalarını sağlayarak evlendireceklerini dile getiren Demir, bütün çiftleri tebrik etti.

Demir’in kıydığı nikâhta Kibariye, Başkan yardımcıları Hasan Suver, Sami Er, Talip Temizer ve Erhan Oflaz ile Başkan Danışmanları Nevzat Şahin ve Mustafa Çiftçi, Meclis Başkan vekili Yahya Atıcı ile bazı meclis üyeleri tanıklık yaptı. Tanıklar arasında bulunan CHP’li Fatih Belediyesi meclis üyesi Levent Kuşaksızoğlu nikâhı baştan sona eşiyle birlikte protokol sandalyesinden izledi.
Nikâh sırasında çiftin 2 yaşındaki kız çocuğunu kucağına alan Kibariye, “21 çiftin nikâh mutluluğuna tanıklık ediyorum. Ne mutlu bana. Böyle düğünler artsın ve nikâhsız kadın kalmasın. Bu mutluluğa neden olduğu için Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i kutluyorum” dedi. Damat Hallaç’ın nikâh sorusuna “Kibariye ablama sormam lazım” demesi üzerine sanatçı “Kurban olsun ablan sana. Senin güzel karıcığının yanında Kibariye de kim oluyor?” diye yanıt verdi.
Daha sonra devam eden konserde genç ihtiyar bütün mahalle sakinleri göbek atarak ve oynayarak eğlendi. Konserden sonra Mahalle sakinleri Fatih Belediyesi’ne ait otobüslerle Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerine götürüldü.