BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

En çok arananlar listesinde ama

Amerikalı Elbaneh bir şans eseri Yemen'de yakalandı. Şans, çünkü Yemen yasaları iadeye izin vermiyor.

Abone ol ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) en çok aranan terör zanlıları listesindeki bir kişi, temyiz mahkemesinin hakkındaki 10 yıllık hapis cezasını onamasından sonra cezaevine kondu.

Yemen yasaları, Washington'un başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Yemen doğumlu Amerikalı Jaber Elbaneh'in El Kaide terör örgütüne üye olmaktan 2004'te tutuklanmasına rağmen iadesine izin vermiyor.

Elbaneh ayrıca, Yemen'deki petrol tesislerine saldırı planlamaktan ve bir kişinin öldüğü Yemen açıklarındaki Fransız tankeri Limburg'a 2002'de düzenlenen saldırıda rol oynamaktan suçlu bulunmuştu.

Yemenli yetkililer, Elbaneh'in, suçlu bulunması, hapse atılması ve cezaevinden kaçmasına rağmen, teslim olmasından sonra temyiz süreci boyunca serbest kalmasına izin vermişti.

Yemen'de 2004'te tutuklanan Elbaneh, iki yıldan az bir süre içinde cezaevinden kaçmayı başarmış, ancak geçen yıl Aralıkta teslim olmuştu.

ABD'de de savcılık, 2003 Mayısta Elbaneh'i gıyabında "yabancı terörist gruplara yardım sağlayan Lackawanna Six adlı grupla işbirliği yapmaktan" suçlu bulmuştu.