BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  GÜNCEL

Keneye karşı ilaçlama!

Yaz geldi. Kene ısırması arttı. Belediyeler yoğun çalışma içinde...

Abone ol İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 120 ekibin, kene ısırmalarına karşı piknik alanları ile park ve bahçelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin, koruyucu halk sağlığı çalışmaları kapsamında, İstanbul sınırları dahilinde vatandaşların dinlenmek ve şehir stresinden uzaklaşabilmek için günübirlik tercih ettikleri mesire yerlerinde ilaçlama çalışmaları yaptığı vurgulandı.

Çevre Koruma Daire Başkanlığı Çevre Koruma Müdürlüğünün 520 kişiden oluşan 120 ekibinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanlarında kalan piknik alanlarında sinek ve kenelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürdüğü dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:

''Kenelerin bulaştırabilecekleri hastalıkları engellemek ve tehlike oluşturmayacak sınırlara indirgeyebilmek amacıyla yapılan ilaçlamalar, talep gelmesi halinde şahıslara ait özel alanlarda da yapılıyor. İlaçlama ekipleri, kanalizasyonlar, su birikintileri ve derelerde de ilaçlama çalışmaları yapıyor.''