BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet'te patlama ölü ve yaralılar var

Sultanahmet'te dün sabah saatlerinde düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın DEAŞ mensubu olduğunu açıkladı.

Abone ol

SULTANAHMET'te canlı bomba dehşeti! İstanbul'un turistik mekanlarından Sultanahmet'te dün sabah saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. DEAŞ mensubu olduğu belirtilen teröristin üzerindeki bombayı patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.

Sultanahmet Meydanı'nda canlı bomba tarafından düzenlenen terör saldırısında canlı bombanın da aralarında bulunduğu 11 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı. Sultanahmet Meydanı'nda sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelledi. Sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

ADLİ TIP MORGUNA KALDIRILDI

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri olay yerindeki incelemelerin ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Çoğu turistlere ait cenazelerin otopsi işleminin ardından ilgililere teslim edileceği öğrenildi.

NELER OLDU? TÜM GELİŞMELER BU VİDEODA

YARALILARIN TAMAMI TURİST

Sultanahmet'teki patlamada yaralanıp hastanelere götürülen yabancı ülke vatandaşı sayısının 11 olduğu belirlendi. Yetkililerden alınan bilgiye göre yaralı turistlerin vatandaşı olduğu ülkeler ve tedavi gördükleri hastaneler şöyle:

Samatya Hastanesi : 2 yaralı Almanya, 1 yaralı Peru
Cerrahpaşa Hastanesi: 3 yaralı Almanya
Çapa Hastanesi: 3 yaralı Almanya
Haseki Hastanesi : 1 yaralı Almanya, 1 yaralı Peru



ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE KRİZ TOPLANTISI

Başbakan Davutoğlu önderliğinde Çankaya Köşkü'nde Güvenlik Toplantısı yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürleri katıldı. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

Sultanahmet'teki patlamadan AA en son bu fotoğrafı geçti. Patlama yerinden gelen fotoğraflarda cesetler olduğu görülüyor.


ERDOĞAN AÇIKLADI: CANLI BOMBA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla gittiği Ankara'da patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 10 kadar şu anda maalesef bu terör eyleminde ölümüz var, bunlar yerli, yabancı. Öyle zannediyorum ki şöyle yarım saat, bir saat içerisinde açıklanacak. Ben patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum ki 15 kadar yaralı var" ifadesini kullandı.