BIST 10.301
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.457,57
HABER /  DÜNYA

İran 2 ABD donanma teknesine el koydu

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran'ın ABD'nin iki teknesine el koyduğunu ve 10 ABD askerinin esir alındığını açıkladı.

Abone ol

ABD Donanması’na ait iki bot İran tarafından Basra Körfezi’nde alıkondu.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, 10 denizcinin bulunduğu botlarla Kuveyt’ten Bahreyn’e seyir halindeyken teması kaybettiklerini belirtti.

Bir Pentagon yetkilisi, “Hemen sonrasında İran makamlarıyla iletişim kurduk, personelimizin güvenliği ve iyi olduklarına dair tarafımıza bilgi verildi. Denizcilerimizin yollarına kısa sürede içinde devam etmelerine izin verileceğine dair teminat aldık” dedi.

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunun çözülmesi ve denizcilerin dönmeleri için çalıştıklarını kaydetti.

BAKANLAR ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile konuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği açıklandı.

CNN televizyonu üst düzey bir Pentagon yetkilisine dayandırdığı haberinde, botların İran sularına girdiğini ancak bunu kasten yapıp yapmadığının araştırıldığı ifade edildi.