BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş paylaşımı müdürün başını yaktı

Demirtaş'ın Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlarla ilgili sözlerinin eleştiren videosunu paylaşan okul müdürü, gelen tepkiler üzerine ilçeyi terk etti.

Abone ol

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde lise müdürü olan A.K.Ö., HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın videosunu paylaşınca ilçe karıştı. Evinin önüne kadar gelen grubun kendisini tehdit ettiğini ileri süren okul müdürü ilçeyi terketti.

KESK'e bağlı Eğitim- Sen üyesi olan A.K.Ö., geçen 29 Ekim'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlarla ilgili sözlerini eleştiren videosunu paylaşınca, 'Vine politik' adlı sitede, 'Bu bir ihbardır' başlığıyla, terör örgütünün propagandasını yapmak ve gençleri devlete karşı ayaklanmaya teşvik etmekle suçlandı.

TEHDİT EDİLDİM İDDİASI

Geçtiğimiz hafta evinin önüne gelen bir grup tarafından tehdit edildiğini ileri süren okul müdürü, baskılar nedeniyle ilçeyi terk ettiği belirtildi. 

SENDİKA'DAN TEPKİ

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Sekreteri Abdurrahman Bulut, ilçede yaşananlara tepki göstererek, okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hedef haline getirildiğini söyledi. İlçe halkının kışkırtıldığını ve yaşananların linç kampanyasına dönüştüğünü söyleyen Bulut, okul müdüründen can güvenliğinin sağlanamayacağı belirtilerek ilçeyi terk etmesinin istendiğini iddia etti. Bu arada öğretmenleri hedef haline getirdiği için sosyal medyadaki bazı hesaplar için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

SÜRGÜN GELİP, DÖNMEMİŞTİ

52 yaşındaki A.K.Ö.'nün Manyas'ta okul müdürüyken Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı 'Kadınlık bizde kalsın' isimli oyunu sahnelettiği için Dursunbey'e sürgün edildiği, açtığı davayı kazanmasına rağmen ilçedeki çalışma ortamından çok memnun olduğu için kaldığı ve 3 yıldır görev yaptığı öğrenildi.