BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Sultanahmet saldırısının sinyalini geçen ay vermiş!

IŞİD Türkçe yayınlanan dergisinde, Sultanahmet'te 10 kişinin öldüğü terör saldırısından bir ay önce saldırı yapacağının sinyalini vermişti.

Abone ol

IŞİD, Türkçe yayımladığı Konstantiniyye dergisinin Aralık sayısında Türkiye'yi açıkça tehdit etmiş, İstanbul'u fethedip şeriat yönetimi kurma hedefini açıklamıştı.
 
İstanbul Sultanahmet'te 10 kişinin öldüğü terör saldırısından bir ay önce Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırı yapacağının sinyalini vermişti.

Propagandalarını geniş kitlelere ulaştırmak için medyayı da etkin biçimde kullanan IŞİD, Türkçe olarak yayınladığı Konstantiniyye dergisinin geçen ayki sayısında Türkiye'ye yönelik tehditlerde bulunmuştu.

Derginin önsözünde, şu ifadelere yer verilmişti:

‘TÜRKİYE, BİZE YAKIN ÇOK ZARAR GÖREBİLİR' 

"İslam Devleti'yle savaşan hiçbir kavmin iflah olmadığını ve olmayacağını ayrıca belirtmek isteriz. Özellikle Türkiye gibi komşularımızın bize yakın olmaları hasebiyle bu savaştan daha çok zarar görebileceğini ayrıca belirtmek isteriz. İyiliğin karşılığı ancak iyiliktir, zulüm de karşılıksız değildir."

Türkiye'nin, üslerini koalisyon güçlerine açmasını da sert sözlerle eleştiren IŞİD, 'sığınmacıların hapsedildiğini ve ülkelerine geri yollandığını' iddia ederek, 'suçlar karşılıksız kalmayacak' ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'U FETHEDECEĞİZ' 

Örgüt, ayrıca dergisinde, İstanbul'u fethedeceklerini ve şeriatla yöneteceklerini şöyle dile getirmişti:

"Siz istediğiniz kadar çaba sarf edin, biz yine de Allah'ın izniyle İstanbul'u tekbirlerle fethedeceğiz. 1400 sene önce bunu haber veren Peygamberin müjdesine nail olacağız. Küfrün, demokrasinin ve laikliğin hâkimiyetine son verip İstanbul'u şeriatla yöneteceğiz."