BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,17
HABER /  DÜNYA

Cameron'dan tokat gibi Türkiye cevabı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelede yeterince etkili olamadığı yönündeki eleştirilere cevap verdi. İşte Cameron'dan tarihi Türkiye sözledi;

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'yi DAEŞ ile mücadelede yeterli olmadığını söylemenin haksızlık olacağını söyledi. Türkiye'nin bölgedeki hassasiyetlerinin anlaşılması gerektiğini ifade eden Cameron, DEAŞ'a karşı mücadelenin ise artarak devam ettiğini söyledi.

Muhafazakar Parti milletvekili Crispin Blunt'ın "Suriye'nin geleceğiyle ilgili yürütülen görüşmelere Suriyeli Kürtlerin dahil edilmemesine" ilişkin sorusu üzerine Cameron, bu konunun Türkiye'nin pozisyonundan dolayı "oldukça hassas bir konu" olduğunu belirterek, "Suriyeli Kürtler,

Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den defetmeye yönelik yeterli mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur

Suriye'de DAEŞ'e karşı yürütülen askeri kampanyada önemli rol oynuyorlar" diye konuştu.

"DAEŞ'E KARŞI MÜCADELE ARTIYOR"

Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik tutumunun "şeffaf olmadığını" savunan Blunt'a karşılık Başbakan Cameron, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele konusuna daha fazla odaklanmasını istediklerini ifade ederek, "Buna yönelik işaretler var. Örneğin, Türkiye-Suriye sınırında olanlara bakılabilir. Petrol kaçakçılığı gibi konularda, İngiltere ve Avrupa'daki diğer ortaklarıyla Türkiye yakından çalışıyor. Türkiye'nin DAEŞ'e yönelik mücadelesini arttırdığını görüyoruz ve bu yönde de teşvik sürdürülmeli" dedi.

"TÜRKİYE'YE HAKSIZLIK OLUR"

Crispin Blunt'ın "Türkiye'nin, Pakistan'ın Afganistan'da oynadığı gibi DAEŞ'e karşı çifte bir oyun oynama tehlikesi var mı?" sorusuna Cameron, şu yanıtı verdi:

"Bunu iddia etmek adil değil. Bu adil bir kıyaslama değil. Türkiye, kendi vatandaşlarını kaybederek, bizzat DAEŞ mağdurudur. Eğer Erdoğan ve Davutoğlu gibi Türk politikacılarla konuşursanız, Kürt terörizminden endişe duydukları açıktır. Bu geçmişte olduğu gibi şimdi de vardır ve büyük olasılıkla gelecekte de olacaktır. Bunu anlamak gerekir. Ancak, Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den defetmeye yönelik yeterli mücadeleyi vermediğini iddia etmek haksızlık olur."