BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Korkunç saldırıdan saniyelerle kurtuldular

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısından kurtulan ve ölenlerle aynı kafileden olduğu belirtilen Alman turistler, polis karakolundaki ifadelerinin ardından otellerine döndüler.

Abone ol

10 turistin hayatını kaybettiği, çoğu turist 15 kişinin de yaralandığı Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan canlı bomba saldırısından saniyelerle kurtulduğu belirtilen Alman turistler otellerine döndü.

Dün gece İstanbul'a gelen 33 kişilik Alman turist grubu Karaköy'de bir otele yerleşti. Turistler kaldıkları otelden sabah saatlerinde çıktı. Turistlerin rehber eşliğinde Sultanahmet civarını gezdikleri sırada da canlı bomba saldırısı oldu.

METRELER YA DA SANİYELERLE KURTULDULAR

Saldırı sırasında, Alman turist grubu içinde bulunan ve biraz geride olması nedeniyle ölümden kurtulan turistlerden bazıları polis merkezindeki ifadelerinin ardından akşam saatlerinde Karaköy'de kaldıkları otele döndü.

Turistlerin, basın mensuplarının görüntü almaması için otelin depo kapısından içeriye alındığı dikkat çekti. Bu sırada, tur şirketi görevlileri turistlerin yüzlerini şemsiye ve eşyalarla saklamaya çalıştı.