BIST 10.324
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.406,80
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu: Türkiye'de 299 belediye meclis üyesi HDP ve PKK iltisaklı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'ya katılımda en çok aracılık eden ilçenin HDP Esenyurt ilçe başkanlığı olduğunu söyledi. Soylu, "Kılıçdaroğlu, Esenyurt Belediyesinde neredeyse belediye meclis üyelerinin büyük bir bölümünü HDP-PKK iltisaklı olarak koyuyor. Bu kadar açık ve net. Türkiye'de 299 belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi HDP ve PKK iltisaklı. Bu bizim tespit ettiğimiz" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Başakşehir İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldı.

HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın kadın cinayetlerine ilişkin açıklamasına değinen Soylu, HDP'lilerin PKK'nın dağa kaçırdığı 13-14 yaşındaki kız ve erkek çocuklara tecavüz edilmesine, Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın sofralarına meze yapılmasına ses çıkarmadığını söyledi. Soylu, Bayık ve Karayılan'ı, "Hayvandan daha aşağılık adamlar." şeklinde tanımladı.

"Terör örgütüne katılımda en çok aracılık etmiş yer Esenyurt HDP ilçe başkanlığı"

HDP'nin terör örgütüne katılımlara aracılık ettiğine dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"Son 30 yılın terör örgütüne katılımındaki en düşük sayısı 2018 yılıdır. Yine burada söylüyorum, 2018 yılında da terör örgütüne katılımda en çok aracılık etmiş yer Esenyurt İlçe Başkanlığı, HDP'dir. Esenyurt HDP İlçe Başkanlığıdır. Şimdi öyle bir tezgah hazırlıyorlar ki; biz 94 tane belediyeyi kapattık değil mi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ? Onlara kayyum atadık. Neden? Bir, çocuklarımıza musallat olmasınlar diye. İki, teröre finansman sağlamasınlar diye. Üç, ki en önemlilerinden bir tanesi, o bölgede PKK'nın oluşturduğu baskıyla insanlara hayatı zehir etmesinler diye. Araçlarını, lojistiklerini PKK'ya vermesinler diye. Ve iki yıldır oralar güllük gülistanlık oldu." diye konuştu.

Büyük bölümü HDP-PKK iltisaklı

Soylu, "Kılıçdaroğlu, Esenyurt Belediyesinde neredeyse belediye meclis üyelerinin büyük bir bölümünü HDP-PKK iltisaklı olarak koyuyor. Bu kadar açık ve net. Türkiye'de 299 belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi HDP ve PKK iltisaklı. CHP ve zillet ittifakının listelerinde var. Bu bizim tespit ettiğimiz." ifadesini kullandı.

Bundan sonra böyle olmayacak

"Terör örgütlerine kimse bizden acıma beklemesin." diyen Soylu, Avrupa'da yaşayan terör örgütü mensubu veya yandaşı Türk vatandaşlarına tepki gösterdi.

Soylu, şunları anlattı:  "Son zamanlarda bir mesele var. Sürekli söyleyip duruyorlar. Ben bu konuşmamda şöyle dedim; terör örgütleri mensupları Avrupa'da cirit atıyor. Yanlış mı? FETÖ'cüler, PKK'cılar, DHKP/C'ciler cirit atmıyor mu? Biz de kendi tedbirlerimizi aldık. Bundan sonra hem Türkiye'ye hakaret edecekler hem Türkiye aleyhine işler yapacaklar hem PKK'ya para gönderecekler hem de biz onlara hiçbir şey yapmayacağız, Türkiye'ye geldikleri zaman 'bunlar bizim vatandaşlarımız'. Bunlar geldikleri zaman oh, Bodrum'da, Antalya'da güzel güzel tatil yapacaklar, sonra da geri dönecekler. Bundan sonra böyle olmayacak. Gereğini devlet olarak yerine getireceğiz."

Avrupa'da uyuşturucu ticaretinin yüzde 90'ı PKK eliyle yapılıyor

"Bir taraftan Almanya, 'Aman, turistleri şöyle yapacaklar, böyle yapacaklar...' Buradan Almanya'ya, Fransa'ya sesleniyorum. O zaman siz neden DEAŞ'lıların peşinde koşuyorsunuz? Koşmayın. Siz o zaman bizden bizim yakaladığımız azılı suç örgütü mensuplarını istiyorsunuz? İstemeyin." ifadelerini kullanan Soylu, Avrupa'da uyuşturucu ticaretinin yüzde 90'ının terör örgütü PKK eliyle yapıldığını dile getirdi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son seçim anket sonuçları sonrası GENAR'dan dikkat çeken açıklama
Foto Galeri Son seçim anket sonuçları sonrası GENAR'dan dikkat çeken açıklama Galeriye Gözat