BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  GÜNCEL

Sudenaz'ın MR tarihine Bakanlık el attı

3 aylık Sudennaz babağe verilen MR tarihine Bakanlık el attı

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Sudenaz bebeğin MR'ının yarın İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde anestezi altında çekileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, Sudenaz Bebek ile ilgili ikinci bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamanın başında, "Sayın Genel Müdürümüz'ün uyarısıyla, zaman düzeltmesi yapılmıştır. ilginize sunar, özür dileriz. Lütfen bir önceki açıklamayı dikkate almayınız..." ibaresi yer aldı.

Yapılan açıklamada, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde asfiksi hastalığı olan 3 aylık Sudenaz Bebeğe tüm vücut MR için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 24 Ekim 2013 tarihine randevu verildiği haberleri hakkında açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Türkiye'de sağlık hizmetlerinin sunumunda gelinen noktada bu tür aksaklıkların ve gecikmelerin kabul edilemez olduğu kaydedildi. "Nitekim bir üniversite hastanesinde Sudenaz bebeğe MR için bu kadar uzun süreli bir randevu verilmesi haberleri Sayın Bakanımızın talimatıyla incelenmiş ve gereği yapılmıştır. Bu çerçevede, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürümüz Prof. Dr. İrfan Şencan, Sudenaz'ın ailesine ulaşarak, sorunun Bakanlığımız tarafından çözüleceğini bildirmiştir. Sudenaz bebeğin tedavisine (ailesi kabul ve tercih ettiği taktirde) Bakanlığımıza bağlı bir hastanede devam edilecektir. MR'ı ise 10.11.2011 Perşembe günü İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Görüntüleme Merkezi'nde anestezi altında çekilecektir." denildi. Açıklamada, vatandaşların bu ve benzeri durumlarda telaşa kapılmamaları ve müsterih olmaları istenerek, "Herhangi bir problem durumunda Bakanlığımızın 24 saat açık olan ALO 184 İletişim Hattını aramaları çözüm için yeterli olacaktır." ifadelerine yer verildi.