BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  MEDYA

STV'den montajlı Erdoğan haberi için özür!

Cemaatin kanalı STV'de çıkan bir haber AKP'den büyük tepki almıştı. Haberde yapılan montaj sonrası STV'den özür geldi.

Abone ol

Samanyolu televizyonu Başbakan Erdoğan'ın Niğde mitingindeki konuşmasını çarpıtarak verdiği haber nedeniyle özür diledi.

"YANLIŞ ANLAMA"YMIŞ!

Başbakanın Niğde mitinginde 'Evlerinize gelen ablalara hanımefendi ne yüzle buraya geldiniz deyin' sözünü mitingdeki bir kadına diyormuş gibi veren Samanyolu Haber gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Samanyolu Yayın Grubu internet sitesinden yapılan açıklamada ilgili haberin "yalan haber" değil "yanlış anlaşılma sonucu hazırlanan bir haber" olduğu savunuldu. Samanyolu grubu sözkonusu haberin yayından çekildiğini de duyurdu.

İŞTE STV'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Başbakan Erdoğan'ın Niğde mitinginde hizmet hareketine yönelik sözleri sırasında kullandığı bir ifade o an miting alanında bulunan bir vatandaşa söylenmiş olarak anlaşılmıştır. Dolayısıyla haber bu yanlış anlama üzerine kurgulanmıştır.
 
Başbakan'ın son dönemde hizmet hareketine ve hizmete gönül vermiş insanlara yönelik ağır hakaretleri rutin hale geldiğinden, kendisinin miting sırasında söylediği "hanımefendi buraya ne yüzle geldin sözü" de yanlış anlamaya müsait bir sözdür.
 
Samanyolu Haber, yalan haber yapmaz. Mevzu bahis haberin yanlış anlamadan kaynaklı olarak hazırlandığı yayından sonra fark edilmiş ve yayından çekilmiştir. Bu hassasiyetimizin haftalardır bilerek yalan ve karalama amaçlı haberler yapan iktidar medyasına da örnek olması temennisiyle kamuoyuna saygıyla duyurulur."