BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Starın satışına onay

TMSF, Star Gazetesi'nin Kıbrıslı İşadamı Ali Sefa Özmen'e, satılmasını uygun buldu.

Abone ol

19. 5 milyon Dolar'lık muhammen bedelle satışa çıkan; ancak, ilk ihalede talibi çıkmayınca 5.1 milyon Dolar'a Kıbrıslı iş adamı Ali Sefa Özmen'de kalan Star Gazetesi için anlaşma sağlandı.

Geçen hafta, Fon kurulu'nda alınan bir kararla, Özmen ile kıran kırana pazarlık eden TMSF, Özmen'in fiyatı 8 milyon Dolar'a çekmesi üzerine, dünkü kurul toplantısında satışa karar verdi. TMSF; paranın hesâbına geçmesini bekliyor. Ardından, satış protokolü imzalanacak.

TMSF KAZANDI

Özmen ile fiyat yükseltme pazarlığına tutuşan TMSF, Star'ı 19.5 milyon Dolar'lık muhammen bedelin 4'de 1'i kadar bir bedelle vermekte uzun süre sıkıntı yaşadı. Satış fiyatının muhammen bedele çıkmasından umutlu olmayan Fon Kurulu, bu yüzden satış fiyatını onaylayabilmek için bir sınır belirledi. Buna göre; satış fiyatının en az 8 milyon Dolar olması benimsendi. Star alıcısının; satışın ardından kıdem tazminatı ve benzer işler için üzerine alacağı mâliyeti yaklaşık 4-5 milyon Dolar olarak tahmîn eden TMSF, böylece, alıcının Star'a yatıracağı paranın 10 milyon Dolar'ın üzerine çıkacağını hesapladı.

Özmen'e bildirilen rakam konusunda; TMSF, kıran kırana bir pazarlık yürüttü. Özmen, dünkü Fon Kurulu toplantısına kadar düşünme süresi istedi, dün de, kararını ''olumlu'' olarak bildirdi.

Bunun üzerine, TMSF satışa karar verdi ve Özmen ile el sıkıştı. Star'ın satış fiyatının 8 milyon Dolar'a çekilmesinin, satış için en rasyonel yol olduğunu bildiren Fon yetkilileri, ''Bu rakam, elimizi rahatlattı, hayırlı olsun'' demekle yetindi.