BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.499,92
HABER /  SPOR

Chelsea son dakikada

Chelsea, bugün Premier Lig maçında karşılaştığı Tottenham'ı 2-1 mağlup etti.

Abone ol

İngiltere Premier Lig'de arka arkaya 2. şampiyonluğuna koşan Chelsea, bugün Premier Lig maçında karşılaştığı Tottenham'ı 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan ancak Premier Lig'de şampiyonluğa koşan Chelsea bir engeli daha zor da olsa aşmayı başardı. Bu gün Stamford Bridge'de lig dördüncüsü Tottenham'ı ağırlayan Chelsea, 14. dakikada Essien'in attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk 45 dakikanın bu sonuçla tamamlanması beklenirken ilk yarının son dakikasında bu kez Tottenham adına Jenas attığı golle takımı adına beraberliği sağladı. İkinci yarıda her 2 takımda beraberliği bozacak golü bir türlü bulamazken Chelsea'yi zafere taşıyan gol maçın son dakikasında William Gallas'ta geldi.

Chelsea, Gallas'ın son dakikas golüyle rakibin 2-1 mağlup ederek şampiyonlu yarışında önemli bir engeli daha aştı. Londra ekibi bu sonuçla, Premier Lig'de oynadığı 28 maçta topladığı 72 puanla en yakın rakibi Manchester United'ın 15 puan önünde liderliğini sürdürdü. Chelsea, hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkma mücadelesi verdiği İspanyol Barcelona ile deplasmanda 1-1 berabere kalmış ancak ilk maçta 2-1 yenildiği için kupaya veda etmişti.

Premier Lig'de sona eren bir diğer maçta ise düşme hattında bulunan Birmingham City kendi evinde West Bormwich ile 1-1 berabere kaldı. 49. dakikada Forsell penaltıdan attığı golle Birmingham'ı öne geçirirken, West Bromwich'in beraberliği sağladığı gol ise, 70 dakikada Ellington'dan geldi. Ligde Pazar günü Manchester United, Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle United'ı ağırlarken, Liverpool ise Arsenal deplasmanına çıkacak.