BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Spotify Türkiye'ye geldi

Yurtdışında çok rağbet gören yasal mp3 dinleme programı Spotify sonunda Türkiye'de.

Abone ol

iTunes'un kendine rakip olarak gördüğü Spotify sonunda Türkiye'ye gelerek kullanıcılarını sevindirdi. İnternetten müzik dinlemenin kolay ve yasadışı olmayan yolu olarak özellikle gençler tarafından tercih edilen bu programın, Türkiye'deki kullanıcılar tarafından da çok sevileceği düşünülüyor. 

PARA ÖDEMEDEN YASAL MP3 

Programın kullanıcılarını en çok kendine çeken özelliği hiç para ödemeden müzik dinleme alışkanlığını yasal bir hale dönüştürmesi. Bunun karşılığında dinleyici, kendi oluşturduğu listeyi dinlerken arada çıkan reklamları da dinlemek zorunda kalıyor. Ancak reklam dinlemek istemeyenler de aylık küçük bir ücret karşılığı bu hizmeti reklamsız olarak almaya devam ediyor. 

MÜZİK ARŞİVLEME DEVRİ BİTİYOR

Ücretsiz olarak indirilen ve diğer müzik listeleme programlarına çok benzeyen bu programın en önemli farkı, kullanıcıların kendi şarkılarını değil, internetteki sınırsız arşivden istediği şarkıyı seçip kendi listesine koyabilme özelliği. Bu durum da artık şarkı arşivlemenin de yavaş yavaş tarihe karışacağına işaret ediyor. 

FACEBOOK PROFİLİYLE GİRİŞ 

Spotify kullanıcıları Facebook profiliyle giriş yaparak diğer kullanıcıları da görüp müzik listesi alışverişinde bulunabiliyorlar. Ayrıca ne dinlediğini göstermeyi seven kullanıcılar tıpkı bir zamanlar Msn Messenger'daki gibi dinlediği şarkının Facebook haber akışında otomatik olarak görünmesine izin verebiliyor.