BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan'a şok suçlamalar

CHP Sözcüsü Haluk Koç, pazartesi açıklanması beklenen demokratikleşme paketi için hükümeti suçladı.

Abone ol

CHP Sözcüsü Haluk Koç, demokratikleşme paketi konusunda, “Bir diktatörün ortaya sunabileceği demokratikleşme paketi ne getirebilir? Kendi çıkarı ne gerektiriyorsa o kadar demokratikleşme” dedi. Koç, derbi maçtaki olaylarla ilgili de hükümeti suçladı.

CHP’nin MYK toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığı’nda devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına gündemdeki temel konularla ilgili değerlendirme yaparak başlayan Koç, demokratikleşme paketi hikayesinin devam ettiğini belirterek, “ Yaşanılan tüm süreçleri bu demokrasi fotoğrafının değerlendirilmesi gerekiyor. Gerginliği husumeti ortaya koyan her türlü söylem ve eylemle karşı karşıyayız. Demokratik bir yaklaşımdan tamamen uzak. Her olayda toplumu gruplaştırıp, kamplaştıran, birbirinden uzaklaştıran eylemlere tanık olamaya devam ediyoruz. Bu eylemlerden bazıları eski gladyö yöntemlerini hatırlatıyor. Eskimiş köhnemiş uygulamalar, yöntemler” değerlendirmesini yaptı.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİ

Beşiktaş- Galatasaray derbisinde yaşananlara ilişkin de açıklama yapan Koç, “Pazar akşamı gördüğümüz gibi statlarda kendisine demokratik süreçlerde muhalefetini açıkça ortaya koyan, taraftar gruplarına karşı ve o taraftar gruplarının desteklediği takıma karşı bir iktidar komplosunun açık seçik ortaya konduğu bir süreci görüyoruz. Sokakta, üniversitelerde şimdi de statlarda bizden ve bizden olmayanlar ayrımı oluşturuluyor. Statlardaki son olaylardan sonra sporla ilgili yasalarda tekrar bir düzenleme yaparak, polisin statlara sokulmaya çalışılması, tıpkı eğitim yılı öncesi üniversiteler polisin sokulması gayreti gibi. Tüm statlar, tüm üniversiteler birer barut fıçısı haline iktidar tarafından dönüştürülüyor” diye konuştu.

Çarşı Grubunun sosyal duyarlılığı olan bir grup olduğunu kaydeden Koç, “Kendisine muhalif olan gruba açıkça bir komplo yapıldı. Amaç Beşiktaş maçlarını seyircisiz oynasın. Hükümete yönelik sesler yükselmesin” şeklinde konuştu.

POLİS EVİNE ROKETLİ SALDIRI

Koç, Ankara’daki saldırıyla ilgili ise şunları kaydetti:

“Daha önce AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırı ortada iken ve devlet herkesi dinlemeye takip etmeye, önlem almaya başlayan devlet, elinde sanki çarşıdan soba borusu almış evine yürüyerek giden bir vatandaş gibi roketatarla bazukayla Ankara sokaklarında dolaşan 2-3 eylemciyi takip ediyor. Zararsız bir eylem gerçekleştirmelerine müsaade edildikten sonra bir mağduriyet edebiyatı başlıyor. Söylenen şarkı hep aynı. İç işleri Bakanı takip ediyorduk diyerek gaflet etti. Başka takip ettiği varsa bilelim de önlem alalım madem sen önlem almıyorsun. Tezgahı kur hazırlığını yap, bilip de önlem almıyorsan bu işlerin tezgahında senin payın var demektir.”

NEWYORK’TAKİ BM TOPLANTISI

Başbakan’ın Türkiye’de ki hızını alamadığı zaman BM döndüğünü belirten Koç, “Başbakan BM’ye dünya 5 ülkenin dudakları arasına bırakılamaz diyor. Türkiye tek bir adamın yani senin ağzına bakar hale getirildi” dedi. Birleşmiş Milletlere dünyanın 5’ten büyük olduğunu söyleyen Başbakan’a seslenen Koç, “Türkiye’de senden büyük” diye konuştu.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Koç, Başbakan Erdoğan’ın Pazartesi günü açıklayacağı demokratikleşme paketine ilişkin, "10 gündür redaksiyon sürüyor, İmralı’dan Kandil’den ne bekliyorsun, son pazarlıklar mı yapılıyor. Sen bu paketi PKK ile hazırlıyorsun” dedi.

Başbakan’ın dün yaptığı konuşmasında gençlere “Sakın pısmayın” ifadelerini eleştiren Koç, “Başbakan gençleri şiddete çağırıyor. Bütün şiddet olaylarında Başbakan hazırlayıcı konumdadır” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuşmasında “Gezi olaylarının başlangıcıyla gurur duyuyorum” diye konuşmasına da değinen Koç, “Bu sözleri söyledikten sonra kendi iradenizle mi resmi sitenizde yayınlanmasını istemediniz, yoksa başka bir güç mü bunu istedi” şeklinde konuştu.

Koç ayrıca, bu hafta sonunda altı değişik il ve ilçede 5 Ekim’de 6 il ve ilçede, 6 Ekim’de 7 il ve ilçede tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklamaları yapılacağını ve o akşam sandıkların açılarak belediye başkan adaylarının belirleneceğini ifade etti.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin “Ankara, İstanbul’un gölgesinde kaldı. Ankara’da durum nedir” sorusuna yönelik şunları söyledi:

“Hiçbir siyasi partide çok net adaylar tartışılmazken tüm dikkatler CHP’de, demek ki CHP adayları daha çok merak ediliyor. Adaylar konusunda hiçbir belirginlik yok.”

Kesinleşen illerin olup olmadığını soran gazetecilere ise Koç, Burdur’da ön seçim yapıldığını bu hafta da Bolu’nun kesinleşeceğini söyledi.