BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Masaj salonların fuhuş yapıyorlardı

Masaj salonlarına yönelik operasyonda fuhuş çıktı. İşyerlerine 100 bin lira ceza kesildi kadınlar gözaltına alındı.

Abone ol

İSTANBUL’da masaj salonlarına yönelik düzenlenen operasyonda eşzamanlı 52 adrese yapılan baskınlarda 39 kadın gözaltına alındı.

Maliye ve SGK Genel müdürlüğüne bağlı ekiplerin de katıldığı operasyon sırasında yapılan denetimlerde fiş kesmeyen, sigortasız işçi çalıştırdıkları tespit edilen işyerlerine yaklaşık 100 bin lira ceza kesildi. Gözaltına alınan ve masaj salonlarında fuhuş yaptıkları tespit edilen 19 kadın sağlık kontrolüne gönderildi. Şebekenin yönetici kadrosunda bulunan 20 kadının sorgularının Asayiş Şube Müdürlüğü"nde sürdüğü öğrenildi.

52 ADRESE BASKIN YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4 ay süren telefon dinlemesinin ardından dün gece saat 21.00 sıralarında eş zamanlı baskın düzenlendi. Beylikdüzü, Kartal, Maltepe, Şişli, Beşiktaş ilçelerinin de aralarında bulunduğu daha önceden tespit edilen 52 adrese eşzamanlı baskın yapıldı.fuhuş-operasyonu.jpg

POLİS, MALİYE, SGK AYNI EKİP OTOSUNA BİNDİ

Ahlak ve Kumar Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada bir ilk gerçekleşti. Polis ekiplerinin yaptığı baskınlarda Maliye, SGK genel müdürlüğünden birer görevli personelde polis araçlarına bindirildi. Yapılan baskınlarda polis ekipleri işyerlerini denetlerken, maliye ekipleri yazarkasa denetimi, SGK’ya bağlı memurlarda sigortasız işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığını denetlediler.

39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan denetimlerde masaj salonlarında organize bir şekilde fuhuş yaptıkları ve yaptırdıkları tespit edilen 39 kadın gözaltına alındı. Bu kadınlar polis araçlarına bindirilerek Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Bu kadınlardan 19’u hakkında fuhuş yaptıkları iddiasıyla işlem yapıldı. 19 kadın herhangi bir cinsel hastalık taşıyıp taşımadıklarının tespit edilmesi amacıyla sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi. Geriye kalan ve fuhuş örgütünün yönetici kadrosunda oldukları tespit edilen 20 kadının ise Asayiş Şube Müdürlüğüne sorgularının devam ettiği öğrenildi.

100 BİN LİRALIK PARA CEZA KESİLDİ

Öte yandan operasyon sırasında maliye ve SGK müfettişlerinin yaptığı denetimlerde yaklaşık 100 bin liralık ceza kesildiği öğrenildi. Maliye ekiplerinin pek çok işletmenin yazar kasa bulundurmadığını, yada gelen müfettişlere fiş kesmediğini tespit edip tutanak tuttukları öğrenildi. Masaj salonlarında çalışan pek çok personelin sigortasız çalıştığını tespit eden SGK Genel müdürlüğü personelinin ise bu sebeple onlarca tutanak tutarak para cezası uyguladığı belirtildi.

Yetkililer fuhuş şebekesinin yönetici kadrosunda bulunan şüphelilerin sorgularının devam ettiğini, önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceklerini söylediler.