BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

SP Göksun ilçesi adayını çekti

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'na saygılarından Göksun ilçesi adaylarını çektiklerini açıkladı.

Abone ol

 Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türkiye siyasetinde ortaya koyduğu örnek çabaya ve fedakarlığa bir saygı göstergesi olarak, kazanın gerçekleştiği Göksun ilçesinde Saadet Partisi olarak adaylarını çektiklerini söyledi.

Kurtulmuş, partisinin Konya İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, SP olarak sürdürmekte oldukları seçim kampanyasında son konuşmasını Konya'da yaptığını ifade etti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği elim kaza nedeniyle dün, bugün ve yarınki mitingleri iptal ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, ''Halen kendisine ulaşılamamış olması üzücüdür. En kısa zamanda hayırlı bir haberi bütün milletimizle birlikte bekliyoruz'' dedi.

Kaza nedeniyle Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine gittiklerini anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Kriz masasında yapılan çalışmaları yerinde gördük. Göksun'un Kurucuova köyünde vatandaşların katıldığı faaliyetleri yerinde gördük. Yazıcıoğlu'nun ailesini, eşini, kızını ziyaret ettik. Kaza sonrası milletimiz gibi onların da büyük üzüntü içinde olduğunu gördük. Biz de büyük üzüntü içindeyiz. Yazıcıoğlu kardeşimiz, değerli ve çok sağlam bir karaktere sahip olan, sağlam Müslüman, vatansever adam gibi adam olan bir insandı. Dualarımız kendileriyle ve arkadaşlarıyla beraberdir. Son ana kadar sevinçli bir haber görmeyi ümit ediyoruz.''

Kurtulmuş, Yazıcıoğlu'nun eşi ve kızının gösterdiği olağanüstü sabır ve metaneti takdir ettiğini dile getirerek, bu faaliyetlere gönüllü olarak dört bir taraftan katılan Alperen Ocaklarının değerli mensuplarına da teşekkür ettiğini belirtti.

Tüm ilgili birimlerin canla başla çalıştığını anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Şunu görüyoruz ki teknolojik anlamda bir eksiklik olduğu çok açık. Çok zor bir coğrafya hepsi kabul, ama bu kadar saat geçmesine rağmen ulaşılamaması bugünün şartlarında kabul edilebilir bir şey değildir. Dualarımızı sürdürüyoruz ve hayırlı bir haber bekliyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türkiye siyasetinde ortaya koymuş olduğu örnek çabasına, ortaya koyduğu fedakarlığa bir saygı göstergesi olarak bu kazanın gerçekleşmiş olduğu Göksun ilçesinde Saadet Partisi olarak biz adayımızı adaylıktan çekmeyi ilan ettik.''

YEREL SEÇİMLER

Meydanlardaki siyasi üslubu da eleştiren Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet partisinin meydanlarda çok iç açıcı üslup kullanmadığını ve televole kültürü içinde bir takım diyalogların yaşandığını öne sürdü.

''Diyorlar ki artık değerler siyaseti bitti'' diye konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, şunları ifade etti:

''Yok öyle bir şey. Değerlerin üzerinden siyaset yapılmayacak peki neyin üzerinden siyaset yapılacak. Pragmatizmin üzerinden mi siyaset yapacaksınız? Yani bu ne demek? Çıkarcılık üzerinden siyaset yapacaksınız. Kimin çıkarı? Dünyadaki egemenlerin, küresel beylerin çıkarı. Saadet Partisi böyle bir şeyi asla kabul etmez. Aksine Türkiye için değerler üzerinden siyaset yapmanın en değerli yol olduğunu düşünüyoruz. Ben çıkarlar üzerinden siyaset yapacaksam, nerede kaldı benim Selçuklu çocuğu olmam, nerede kaldı benim Osmanlı çocuğu olmam. Çanakkale Şehitliği'nde Sayın Başbakan üzülerek ifade ediyorum, bunu asla politik bir tartışma olsun diye söylemiyorum. Arkasında 10 binlerce şehide yaslanmış olarak o Çanakkale'de bu memleketi geçilmez kılan şehitlere yaslanmış olarak, aynen bu cümleleri söylüyor: 'Evet' diyor 'artık değerler siyasetinin devri bitmiştir'. Eğer değerler siyasetinin devri bitmiş olsaydı eğer emperyalistlere bizim atalarımız Çanakkale'de teslim olmuş olsalardı, Çanakkale Zaferi olmaz ve bugün Sayın Erdoğan bu ülkenin başbakanı olmazdı.''

Kurtulmuş, valilikler tarafından yapılan yardımları da eleştirerek, yardımlarla yoksulluğun giderilemeyeceğini ve sadece yoksul bırakılan insanlara sadaka dağıtılarak bunun mümkün olmayacağını belirtti.

Bu seçimlerde Konya'nın Saadet Partisi'nin fişeğini ateşleyeceğini dile getiren Kurtulmuş, bu fişeğin Brüksel, Washington, Moskova ve Tel Aviv'den görüleceğini söyledi.

Kurtulmuş, toplantının sonunda Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa ile birlikte merkez ilçe belediye başkanı adaylarına destek istedi.