BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Sözümüzde duracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Dörtlü mutabakat olduğu sürece, dörtlü mutabak...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Dörtlü mutabakat olduğu sürece, dörtlü mutabakat çevresinde hareket etme sözümüzde duracağımızı söylüyoruz" dedi.
CHP’nin MYK toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, Parti Sözcüsü Haluk Koç düzenlediği basın toplantısında MYK gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin öğrenci evlerinin denetlenmesine ilişkin yasal düzenleme yapılmasının mümkün olup olmadığını ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un açıklamalarını sorması üzerine, hukuken böyle bir durumun söz konusu olamayacağını ifade etti. Koç, şunları kaydetti:
"Başbakan’ın kişisel hak ve özgürlükler alanı yaptığı tecavüzün kendisi içinde bir işaret olduğunu ve görev yaptığı bölgesinde bu tecavüzlerin yapılmasına katkıda bulunacağını ifade etti. Başbakanın kişisel hak ve özgürlüklerine yaptığı suçun kendisine yönelik yaptıklarını da bulunduğu nasıl yasal düzenleme getirecek. Hukuk burada nasıl bir tanımlamada bulunacak? Nasıl bir ceza müeyyidesi haline getirecek? Bunlar saçma şeyler. Bunlar astı astarı olmayan şeyler. Diktatör emretti diye oturup da AK Parti’de ona biat eden hukukçular bu işten bir kanun teklifi, tasarısı çıkarmaya çalışırlarsa mesleklerine ihanet etmiş olurlar."

ANAYASA ÇALIŞMALARI
Anayasa’da uzlaşılan 60 maddeyle ilgili CHP’nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında yarın AK Parti TBMM Grubuna yapacağı ziyareti hatırlatılarak, "MHP’nin tavrına rağmen siz anlaşılan 60 maddenin geçirilmesi için AK Parti ile beraber mi yürüyeceksiniz" sorusuna Koç, "CHP Anayasa Uzlaşma Komisyonunun kurulması sırasında ortaya konulan protokoldeki 6. maddeye bağlılığını sürdürmektedir. Çalışmalara katılan dört partinin mutabakatı olduğu noktada verdiği sözün arkasındadır. CHP bu düşüncelerini ifade edecek. ’AKP ile tek başına mı yola devam edeceksiniz?’ Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. Dörtlü mutabakat olduğu sürece, dörtlü mutabakat çevresinde hareket etme sözümüzde duracağımızı söylüyoruz" şeklinde konuştu.
Koç, dershanelerin kapatılması ve kızlı erkekli kalınan öğrenci evlerine yönelik yasal düzenlemenin, iktidar ve bazı çevreler arasındaki çatışmanın sonucu olduğu yorumlarının yapıldığı, bu konuya ilişkin değerlendirme istenilmesi üzerine üniversitelerde barınma sorunun çözülmemesinin yol açtığı sıkıntılara değinerek, "Sözünü ettiğiniz şey benim ilgi alanımda olmayan konular. Çatışma ya da kapışma olarak ifade ettiğiniz boyutlara hem aklım ermiyor hem de bunu yorumlayacak kadar bu çevrelerle ilişkide olmayan biriyim" dedi.
(İHA)