BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’a destek geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, öğrenci yurtları ve kız - erkek öğrencilerin birlikte kalmalarına ilişkin açıklamasına Kırklareli Üniversi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, öğrenci yurtları ve kız - erkek öğrencilerin birlikte kalmalarına ilişkin açıklamasına Kırklareli Üniversitesi’nden (KLÜ) destek geldi.
Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin birçoğu Başbakan Erdoğan’ın bu düşüncesine destek vererek, hükümetin evlenen gençlere kolaylık sağladığını, aynı evde yaşamak isteyen öğrencilerin evlenmesi gerektiğini söyledi.
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 4. sınıf öğrencisi Salih Eris, bazı kız ve erkek öğrencilerin aynı evde yaşadıklarını, her ikisinin de ailesinin bilmediğini, durum böyle olunca gençlerin ailelerine hep yalan söylediklerini ifade etti. Eris, "Arkadaşlarımız kız arkadaşları ile birlikte aynı evde yaşıyor. Ailesinden birisi aradığında öteki odaya geçip evde erkek arkadaşlarımıza oturuyoruz ya da kızlar böyle yapıyor. Durum böyle olunca kız ve erkekler ailelerine yalan söylüyor. Bazı kızlar ailelerinden izin alarak bu akşam kız arkadaşımda kalacağım diyor ve erkek arkadaşının evine gidiyor. Ailesi memlekette olduğu için kızına inanıyor ve izin veriyor. Biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dinini bilen herkes aralarında akrabalık ve evlilik olmayan bir erkekle kadının aynı evde yaşamasının doğru olmadığını bilir. Bu konuyu Başbakan değil de normal bir vatandaş bile söylese biz onun bu düşüncesini destekleriz. Gerçekten önemli bir konu" dedi.

"EĞER BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORLARSA EVLENSİNLER"
KLÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Ömer Ramazan ise, "Kadın ve erkek öğrenciler aynı yurtta kalıyor ama aynı yatakhanede yatmıyorlar. Sadece yemekhaneleri, kantinleri, sosyal alanları ortak kullanıyorlar. Erkekler yurtta biraz daha rahat davranıyorlar, bazı arkadaşlar atletle yemekhaneye bile iniyorlar. Durum böyle olunca kız arkadaşlarımız durumdan şikayet ediyorlar. Eğer çok birlikte yaşamak istiyorsalar evlensinler. Başbakanımız evlenenlere çocuk parası veriyor. Burs borcunu siliyor" şeklinde konuştu.

"KADIN İLE ERKEĞİN AYNI EVDE KALMASI BİZİM KÜLTÜR VE MEDENİYETİMİZE UYGUN OLMAYAN BİR KONU"
KLÜ Yenilikçi Gençlik Kulübü Başkanı Mustafa Erdoğan ise, "Öğrencilerin hepsi farklı düşünüyor olabilir ama benim düşüncem, kadın ile erkeklerin aynı evde veya yurtta kalmasını doğru bulmuyorum. Kadın ile erkeğin aynı evde kalması Türk milleti olarak bizim kültür ve medeniyetimize uygun olmayan bir konu. Başbakanımızın bu düşüncelerini tamamen destekliyorum, çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Başbakanımızın bu düşüncesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)