BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL

Sözde ölümsüzler taburu

Terör örgütü sıkıştıkça korkunç yollara yöneliyor. İşte son çıkış yöntemi.

Abone ol

Canlı bomba bulmakta zorlanan PKK, başta Diyarbakır olmak üzere sokaktan kaçırdıkları çocukları dağa çıkarmaya başladı.

Ölerek öldürmek için eğitimden geçirilmiş sözde “Ölümsüzler Taburu” kurmak isteyen PKK’nın, bütün zorlamalara rağmen yeterli eleman sayısına ulaşmadığı belirtiliyor. İstihbarat kaynaklarına göre ‘tabur’ için gerekli 100 militanın ancak 35’i bulunabildi.

Haftalık haber ve yorum dergisi Aksiyon, bu haftaki sayısında dikkat çekici bir habere yer verdi. Terör örgütünün son bir ay içinde yaşları 15 ile 17 arasında değişen 10'u Diyarbakır'dan olmak üzere 15 sokak çocuğunu İran'a kaçırdığı iddia ediliyor.

PKK'nın İran kolu PJAK bünyesine alınan çocukların eğitime tabi tutulduğu belirtiliyor. Operasyonlar karşısında zor duruma düşen terör örgütü, 'Ölümsüzler Taburu' kurmak istiyor.

Terör örgütü keskin nişancı yetiştiriyor

Öte yandan teröristlerin iz bırakarak kısa sürede yakalanması, emniyetin profesyonelliğine bağlanıyor. Şu an emniyet birimlerinin elinde 80 bine yakın dijital resimden oluşan bir arşiv bulunuyor. Bu kayıtlar, şüphelilerin ve teröristlerin tespit edilip takibe alınmasını kolaylaştırıyor.

Emniyet birimleri, terör örgütü tarafından görevlendirilen çok sayıda keskin nişancıyı da dijital kayıtlar sayesinde deşifre etti. Nişancıların, üst düzey komutanlara suikast düzenlemekle görevlendirildiği, bu amaçla eğitildikleri belirlendi.