BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Rüşvetçiyi parsel çarptı

Rüşvet Tapu'yu ağ gibi sarmış. Operasyon yapıldı ve bakın nasıl manzara çıktı.

Abone ol

Operasyon sonrasında, Keçiören 4. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yeni başlayan bir arşiv memuru ve 4 geçici görevlinin dışında kadrolu personel kalmadı.

Mali polis, rüşvet aldıkları ve yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Keçiören Tapu Sicil Müdürlüğünde çalışan yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

Kod adı: Parsel

Polis, tapu müdürlüğüne yerleştirdiği gizli kameralar ile görevlilerin vatandaştan nasıl rüşvet aldığını belgeledi. Zanlıların, tapu işlemleri karşılığında 20-100 YTL rüşvet aldığı saptandı. Tapu görevlilerinin alım satım yapan vatandaşlar ve emlakçıların yanı sıra müteahhitlerden de rüşvet aldığı anlaşıldı.

Operasyonların devam edeceği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, ifadesi alınmak üzere emniyete getirilen ve aralarında idarecilerin de bulunduğu öne sürülen zanlıların, tapu işlemlerinde yolsuzluk yaptıkları ve rüşvet aldıkları iddia edildi.

İşlemler durduruldu

Dün sabah başlatılan operasyonun ardından yapılan gözaltıların ardından tapu dairesinde çok az sayıda personel kalınca işlemlerde aksama yaşandı. Bunun üzerine işlemler durdurulurken, Keçiören sınırlarına giren semtlerdeki tapu işlemleri askıya alındı.