BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Türkiyenin gücü artıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Batı'daki gücünü artırdığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Arap dünyasıyla olan iyi ilişkilerinin Türkiye'nin Batı'daki gücünü de artırdığını söyledi.

Gül, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk'ün onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından Büyükelçilik ikametgahında yemeğe katılan Türk gazetecilerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'a Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in daveti üzerine geldiğini belirterek, bunun aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak Arap dünyasına yaptığı ilk gezi olduğunu da söyledi. Mısır'ın hem Arap hem Afrika hem Doğu Akdeniz hem de Orta Doğu ülkesi olduğunu belirten Gül, dolayısıyla Mısır'ın Türkiye için çok önemli olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını kaydeden Gül, son yıllarda bu ilişkilerin hem siyasi alanda hem bölge konularındaki işbirliği alanında hem de ekonomi alanında dikkat çekici bir ivme kazandığını anlattı.

Mübarek'in uzun yıllardır Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Gül, gerek bölge olayları gerekse dünya meseleleri hakkında deneyim sahibi olduğunu, Türkiye'yi de çok yakından takip ettiğini söyledi.