BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  MEDYA

Sözcü Gazetesi 'ölümlü' Posta Gazetesi 'özürlü' çıktı

Posta Gazetesi 09.11.2016 tarihli manşetiyle dünya aleme kendini rezil etmişti. ABD seçimlerini Trump kazanınca nasıl kıvıracakları merak konusuydu. İşte Posta ile birlikte diğer medyanın Trump manşetleri.

Abone ol

Dünya medyası gibi Türk medyası da ABD seçimlerini manşete çekti. Posta Gazetesi bir gün erken ve ezberden attığı 'Clinton başkan' manşeti sonrasında nasıl kıvıracak merak konusuydu.

Amerika'nın son yüzyıldaki en ilginç ve en sıradışı başkanlık seçimi dünya ajanslarına son dakika haber olurken gazetelerin ilk sayfasına da bugün Trump çıktı. Türk medyası da Trump'ın başkanlığı için birbirinden ilginç bakış açıları ve başlıklarla çıktı.

SÖZCÜ ÖLÜMLÜ ÇIKTI

Trump'ın zaferi sonrası iktidara yakın olan Sabah, Akşam ve Takvim ile Yeni Şafak Gazetesi Fethullah Gülen ve yandaşları Clinton'ı desteklediği için sevinç manşetleri ile çıktı.

Hürriyet Gazetesi 'herkesi yendi' başlığını tercih ederken Sözcü'nün tavrı ilginç oldu.

Dünya'nın gündemini bir kenara koyan Sözcü manşetini ve neredeyse ilk sayfanın tamanını 10 Kasım'a ve Atatürk'e ayırdı.

'Neredesin Dost' manşetini atan Sözcü ABD başkanlık seçimini ise küçük bir haber olarak sağ alt köşeden verdi.

POSTA GAZETESİ'NİN ÖZÜRÜ

Posta'nın özürüne dönecek olursak... Dün Hillary Clinton'ı başkan ilan eden Posta bugün özür dileyerek çıktı. Ancak özüründe de okuru aldatmaya çalıştı. Taşra sonuçlarını beklemeden Clinton'ın başkanlığını ilan ettiklerini söylediler. Oysa ki o gazete yapıldığında ABD daha yeni sandık başına gitmiş açılan sandık olmamıştı.

Posta Gazetesi'nin özürlü metni şöyle;

POSTA GAZETESİ'NİN HİLLARY CLINTON KAZANDI MANŞETİ

Posta Gazetesi dün ABD seçimleri için ezberden manşet atmış, CLINTON BAŞKAN başlığı ile çıkmıştı. Gazeteyi rezil eden manşet şöyleydi;