BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan Trabzon'a dev projeler!

Süleyman Soylu, "Trabzon'da İkinci Yarı Başlıyor" sloganıyla çıktığı seçim kampanyasında, Trabzon için hazırladığı projelerini kamuoyuna tanıttı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Trabzon için hazırladıkları projeleri kamuoyuna tanıttı. "Trabzon'da İkinci Yarı Başlıyor" sloganıyla tanıtımı yapılan projelerde, Trabzon'a yeni havalimanı yapımından yeni çevre yolları ve ikinci devlet üniversitesine kadar çok önemli projeler yer alıyor.

Süleyman Soylu, milletvekili adaylarının da katılımıyla Trabzon için hazırladıkları onlarca özel projeyi kamuoyuna tanıttı. Çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Soylu, tanıtımı yapılan projeleri çok kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi.

TRABZON'A ÇOK ÖZEL PROJELER

Projeler, özel animasyonlarla anlatılırken davetlilerden büyük alkış topladı. İşte Soylu'nun tanıtımını yaptığı o projeler;

Yeni Havalimanı: Trabzon'da mevcut havalimanının yetersizliğinden dolayı dolgu alan üzerine yeni bir havalimanı inşa edilecek.

Trabzon- Erzincan Demiryolu: Trabzon- Erzincan arasında 247 km'lik tren hattıyla bölge ticaretinin canlanması ve Trabzon limanına yük taşımacılığının artması sağlanacaktır.

Güney Çevre Yolu: 31 km uzunluğundaki Güney Çevre yolu ile daha hızlı ve güvenli bir şekilde seyahat sağlanırken transiz ve dikey bağlantı yollarıyla mahalli trafik rahatlatılacaktır.

Zigana Tüneli: Gümüşhane- Trabzon arasında yapılacak 12.9 km'lik yeni tünel ile iki il arasındaki mesafe daha da kısalacak.

Kanuni Bulvarı: Şehrin trafiğinin rahatlaması için planlanan proje 2017 yılında tamamlanacaktır.

Salmankaş Tünelleri: Hizmete açılan tüpün yanında bulunan geçiş tüpü de 2015 yılında trafiğe açılacaktır.

Atapark Köprülü Kavşağı: Proje ile Erdoğdu yolu yaklaşık 240 metrelik tünelle kesintisiz geçiş sağlanacak.

İşte Trabzon için hazırlanan diğer dev projeler;