BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş uyardı: Aman ha bu tuzağa düşmeyin!

İstanbul'daki HDP mitingi ile aynı günnde çok yakın bir yerde miting yapma kararı alan Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, HDP tabanında çarpıcı çağrılarda bulundu.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Aydın'da gerçekleştirilen mitinginde konuştu.

Demirtaş, 30 Mayıs Cumartesi günü partisinin İstanbul Kazlıçeşme'de düzenleyeceği miting ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Yenikapı'daki Fetih kutlama programının aynı saatlere ve aynı güzergaha denk gelmesini eleştirirken HDP tabanına çarpıcı bir çağrıda bulundu.

İstanbul mitinginde AK Parti ve HDP seçmenleri arasında olası bir gerilime karşı uyarıda bulunan Demirtaş şöyle konuştu:

AYNI GÜN AYNI SAAT YAN YANA MİTİNG PROVOKASYON GİRİŞİMİDİR

Bizler önümüzdeki günlerde, ayın 30'unda İstanbul Kazlıçeşme'de büyük bir miting kararı almıştık. Günler öncesinden İstanbul Valiliğinden izin aldık. Şimdi öğrendik ki daha 2 gün önce cumhurbaşkanı ve başbakan bizim İstanbul'da miting yapacağımız yere 1 kilometre uzaklıkta miting yapma kararı almışlar. Aynı gün aynı saat. Milyonlarca HDP seçmenini ve milyonlarca AKP seçmenini aynı saatlerde aynı güzergahı kullanarak gidip gelecek şekilde çağrı yapmak ve hazırlık yapmak açıkça bir tahrik ve provokasyon girişimidir.

BURADAN ÇAĞRI YAPIYORUM

Buradan çağrı yapıyorum. İstanbul'da bizim mitingimize gelecek olan kardeşlerim; yollarda, vapurlarda, tramvaylarda, metroda, otobüste, kaldırımda AKP'lilerle karşılaşacaksınız. Lütfen hepsine kardeşçe selam verip hepsine kardeşçe dokunarak miting alanına gelip gidin. Hepsine içten yürekten gülüşlerinizle sıcak mesajlar vererek İstanbul mitingine gelin. Dağılırken de aynı coşkuyla, kardeşlikle dağılın. Onların derdi başka biliyorum. Onların derdi HDP-AKP seçmenini İstanbul'da tahriklerle nasıl birbirine düşürebilirim, hesabı içindeler.

AMAN HA HİÇ BİR YERDE BU TUZAKLARA DÜŞMEYİN

Eminim benim arkadaşlarım HDP'ye gönül vermiş herkes duyarlı olacak. AKP'ye oy verenler düşmanımız değil. MHP, CHP, diğer partilere her biri bizim kardeşimizdir. Bunların yaptıklarına bakın. Bunların tamamı HDP'yi, HDP'lileri düşman gibi göstermeye çalışıyorlar. Her yerde bizi yuhalatıp her yerde düşmanlaştırıp hedef göstermeye çalışıyorlar. Sonra da aynı gün aynı saatte milyonlarca AKP'li ve HDP'linin karşı karşıya gelmesi hesabı yapıyorlar. Aman ha aman. Hiçbir yerde bu tuzaklara düşmeyin.