BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Bizim notere ihtiyacımız yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Tekirdağ mitinginde konuştu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın en büyük havalimanını, hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü ve bunun biraz güneyinde iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tünel yaptıklarını belirterek, "Yerin altında, denizin altında üç katlı tüneli yapıyoruz. Dünyada başka örneği yok. Biz bunu öyle 2035'e demiyoruz. '4 yıl sonra' diyoruz, '3 yıl sonra' diyoruz ama mutlaka 'Allah'ın izniyle bitiririz' diyoruz, bitiririz. Aramızdaki fark bu" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Tekirdağ mitinginde, partilileri selamlayarak, kentin tüm ilçelerindeki vatandaşlara da selamlarını iletti. Davutoğlu, Tekirdağ'ın kendilerini büyük bir heyecanla karşıladığını aktararak, "Bize ne büyük bir enerji verdiniz. Hepinize selam ediyor, bağrıma basıyorum. Tekirdağ bir bütün olarak burada. Bu muhteşem topluluğa, en derin muhabbetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZİM NOTERE İHTİYACIMIZ YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mega proje hazırladığını ve 2035 yılını tarih verdiğini belirten Davutoğlu, "20 yıl sonra. Kim öle, kim kala. Kılıçdaroğlu o zaman herhalde, Allah ömür versin ama 85-90 yaşını belki bulacak. Şimdi biz ise söylediğimiz şeyi, 4 yıllık, 8 yıllık programlarla söylüyoruz. Bir de diyor ki 'bana 4 yıl verin, başka bir şey istemem" dedi. 

Davutoğlu, "Peki, 4 yıl istiyorsun da niye projelerini 20 yıl ilan ediyorsun? Çünkü 4 yılda bizim hazinede biriktirdiğimiz bütün imkanları, bütün bir kapasiteyi aynen SSK'da gibi harcayıp, tüketip gidecek. İzin verir misiniz?" diye sordu. 

Kılıçdaroğlu'nun 2035'e vade verdiğini, noteri de şahit gösterdiğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti: 

"Bizim notere ihtiyacımız yok. Bizim noterimiz kim ne biliyor musunuz? Geride bıraktığımız eserler, AK Parti söz verdi mi yapar. Notere ihtiyaç yok. Bakın birer birer şöyle bir gezelim, neleri söz verdik, neleri yaptık, neleri yapıyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı'nı, 3 gün önce açtık. Denizin üzerinde dolguyla havalimanı açtık, havalimanı. Fark ne biliyor musunuz? Biz yapacağımıza inanıyoruz. Biz bir söz verdik mi bunu mutlaka gerçekleştiriyoruz. Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul önlerine geldiğinde, donanma Haliç'e yaklaştığında bakarlar zincir var. Haliç'e girmek mümkün değil. Sıradan bir sultan, komutan olsa der ki 'o zaman geri dönelim, bekleyelim'. Hayır. Fatihler şöyle der, 'eğer denizden gidemiyorsak, gemileri karadan yürütürüz, karadan'. İşte biz de eğer Karadeniz dağları geçit vermiyorsa biz havalimanını denize yaparız, denize. Yapar mıyız? AK Parti yapar mı? Peki yaptı mı? Notere ihtiyaç var mı? Çünkü görüyoruz değil mi yaptı. O zaman, onlar konuşur, AK Parti yapar. Gelin buraya İstanbul'a, Tekirdağımıza doğru, bakın dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Yılda 150 milyon yolcuyu ağırlayacağız. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Hemen yanında dünyanın en uzun kuleli 3. köprüsünü yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Hemen biraz güneyinde iki boğaz köprüsü arasında üç katlı tüneli yapıyoruz. Yerin altında, denizin altında üç katlı tüneli yapıyoruz. Dünyada başka örneği yok. Biz bunu öyle 2035'e demiyoruz. 4 yıl sonra diyoruz, 3 yıl sonra diyoruz ama mutlaka Allah'ın izniyle bitiririz diyoruz, bitiririz. Aramızdaki fark bu."