BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Selvi'den AK Parti'ye şok uyarı!

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında AK Parti'ye sarsıcı uyarılarda bulundu.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti'nin oylarında düşüş olduğunu ve HDP'nin barajı aştığını iddia etti.

"Yarın geç olmadan uyarayım istedim" başlıklı bugünkü köşesinde Selvi, iktidar partisinı kızdıracak uyarıları birbiri ardına sıraladı. Seçimlere 13 gün kala sıkıntı ve belirsizlikleri 3 madde halinde okurlarıyla paylaştı:

1-Seçim startı verildiğinde kararsızların oy oranı yüzde 15'ti. Seçimde son düzlüğe girildiğinde bu oran yüzde 5'ler seviyesine gerilerdi. Ama bu kez yüzde 14'ler düzeyini koruyor. Asıl önemli olan kararsızların önemli bir kısmı AK Parti seçmeni. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sürprizlerle dolu bir seçim olacak” diye buna işaret etti.

2-HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı konusu önemini koruyor. Son araştırmalar ve sahadaki gözlemler HDP'nin barajı aştığı yönünde.

3-AK Parti'nin alacağı oy oranı ve çıkaracağı milletvekili sayısı.

8 HAZİRAN SABAHI KOALİSYON HÜKÜMETİNE UYANMA TEHLİKESİ

Selvi'ye göre önceki seçimlerde AK Parti'ye oy veren ama şimdi partisiyle ilişkisini sorgulayan kitle yeniden kazanılmazsa, Türkiye 8 Haziran sabahı koalisyon hükümetine uyanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

İbrenin tersine döndüğü savunan yazar, AK Parti'nin yüzde 14'lük kararsız kesimi ikna etmesi gerektiğini yazdı. 

EDEP VE ERKAN DIŞI AÇIKLAMALAR

Uludere, Kobani ve “Kürt sorunu yoktur” söylemiyle, batıdaki Kürtlerde duygusal bir kopuşun başladığını ileri süren Selvi, edeb dışı bulduğu o sözleri köşesine böyle taşıdı:

”Erdoğan için diyorum ki ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun” denilebiliyor.
Yetinilmiyor. “Solculuk dönemimde Mevlânâ ile Şems'in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilâhî aşk iki erkek arasında olabiliyor”

"YARIN GEÇ OLMADAN UYARAYIM İSTEDİM"

Bu tür açıklamaların gönül köprülerine zarar verdiğini yazan Selvi, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut'un sözlerine değinerek yazısını uyarılarda bulunarak tamamladı:

"Ancak, “İki tabancam var. Bolca da mermim var. Ben ölmeden, beni vurmadan, ben asılmadan bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına kimse elini süremez” şeklindeki yaklaşımlar fayda sağlamıyor. Tam aksine Erdoğan'a zarar veriyor.
Evet iki tabanca var. Ama namluları Erdoğan'a çevrilmiş durumda.
Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır. Özal'da, Çiller'de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler. Menderes, Yassıada'da soyadını verdiği Ethem Menderes'in günlüklerinden yargılandı.
Erdoğan da, AK Parti de, Davutoğlu da bu ülke için gerekli.
Lütfen küçük menfaatleriniz uğruna Erdoğan'a kıymayın efendiler!
Yarın geç olmadan uyarayım istedim."